ИН4С

ИН4С портал

Срамно ћутање о злочинима над резервистима из Црне Горе

1 min read

reg-borci_620x0

Удружење бораца ратова од 1990. затражиће помоћ од Ивице Станковића, врховног државног тужиоца, како би држава коначно кренула у расветљавање злочина над црногорским држављанима на ратиштима бивше СФРЈ.Ову информацију „Новостима“ је потврдио проф. Радан Николић, предсједник Удружења.

„Писмо ће бити упућено у априлу, јер су наши саборци у том мјесецу пали у руке паравојних и криминалних група у Босни и Хрватској, да би потом доживели најстрашнија мучења у затвору „Лора“ код Сплита, Томиславграду и другим стратиштима“ наводи Николић и наглашава:

„Надамо се да ће Црна Гора напокон показати интересовање да покрене истраге о ратним злочинима деведесетих година над својим грађанима“.

„Прије једне деценије потписан је једнострани хрватско-црногорски споразум о сарадњи и гоњењу починилаца кривичних дјела ратних злочина, као и злочина против човјечности и геноцида. Парафе су ставили тададашњи хрватски и црногорски државни тужиоци, Младен Бајић и Весна Меденица. Тачком 1 споразума прописано је да се његове одредбе примјењују искључиво у предметима кривичних дјела ратних злочина, који су почињени на подручју Хрватске и према њеним држављанима, а чији починиоци имају пребивалиште или држављанство Црне Горе. О гоњењу хрватских држављана, због ратних злочина над црногорским држављанима у споразуму нема ни слова“, навео је он.Од Ивице Станковића, казао је Николић, очекујемо да стави ван снаге или измијени спорни споразум и да затражи од државних тужилаштава Хрватске и БиХ објашњење зашто није покренута истрага злочина над нашим саборцима из никшићко-шавничке групе.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

2 thoughts on “Срамно ћутање о злочинима над резервистима из Црне Горе

  1. Postoje ljudi-državljani Crne Gore, muslimanske vjeroispovjesti koji imaju na duši preko 50 ubijenih u zatvorima u Sarajevu. U CG to njihova rodbina zna. Zna to i rodbina ubijenih ali zna i za rodbinu ubica.

  2. Nikad se ova vlast na čelu sa Djukanovićem neče oprati svoju savjest zbog postupka oko poginulih rezervista i poginulih u Murinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *