Шкоти о Михајловићу: Историја насиља српског селектора

Не баш пријатну „добродошлицу“ имао је селектор фудбалске репрезентације Србије у Глазгову, где ће његови „орлови“ у суботу од 16 сати на Хампден парку играти против Шкотске на старту квалификационе А групе за одлазак на Светско првенство у Бразил 2014. године. У колумни угледног листа Хералд Сцотланд, који је потписао Хју Мекдоналд, под насловом „Синиша Михајловић: историја насиља“, између осталог стоји да је српски селектор током играчке каријере имао расистичких испада, да је био велики пријатељ за осумњиченим за ратне злочине Жељком Ражнатовићем Арканом, као и да је у национални тим увео диктатуру избацивши из тима фудбалера Адема Љајића јер није желео да пева химну.
– Његова каријера ишла је чудном путањом. Одрастао је у малом месту, од мајке Хрватице и оца Србина, које је било погођено ратним вихором. Потом је преко Црвене звезде градио каријеру у Италији, али је често био актер расистичких испада. Посебно упечатљив био је његов дуел са Патриком Вијером из Арсенала, којег је пљунуо и назвао га „црним г….“. Такође, 2003. године суспендован је од стране УЕФА због пљувања Адријана Мутуа – стоји у тексту шкотског листа.

– Познат је и по пријатељску са ратним злочинцем Жељком Ражнатовићем Арканом, а чак му је и посветио победу Лација 2000. године, недуго после Арканове смрти у Београду – додаје колумниста Хералд Сцотланд, и на крају закључује:

– Синиша Михајловић, велики српски националиста, почео је са суровим манирима и као селектор Србије. Истерао је из тима младог фудбалера Адема Љајића јер није желео да пева химну. Наредни период најбоље ће показати колико ће његов темперамент, понашање и ауторитативни став помоћи екипи Србије да се пласира на Мундијал у Бразил, а први тест имаће већ у суботу против нас на Хампден парку.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *