Педесет година каријере и нови албум Боба Дилана (видео)

Иако је често тема ретроспектива и изложби, Боб Дилан неуморно наставља каријеру започету пре 50 година, а идуће недеље објавиће нови албум под називом „Tempest“.

То је први Диланов албум од „Together Through Life“ из 2009, исте године када је објавио диск традиционалних божићних песама под називом „Christmas in the Heart“. Роберт Зимерман (71), који се 1979. преобратио у хришћанство, желео је да тема новог албума буде религија. Али, нисам имао довољно песама.

Много више концентрације је потребно за десет песама на исту тему него за албум који сам на крају снимио – казао је Дилан магазину „Roling ston“.“Tempest“ је „занимљива гомила свега и свачега из које нешто може да испадне“, објаснио је.

Љубав, освета, насиље и смрт

Песме на албуму баве се људском природом, потрагом за љубављу и осветом, насиљем и смрћу.Насловна нумера „Tempest“ траје 14 минута и уз уметничку слободу говори о бродолому „Титаника“. Песма „Roll on John“ посвећена је убиству Џона Ленона. Албум „Tempest“, који је 35. студијски албум Боба Дилана, спој је рока, блуза, фолка и џеза. У америчке продавнице стиже 11. септембра.

{jathumbnail off}

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *