Јелена Триван поднела оставку

Јелена Триван поднела оставку на место потпредседнице ДС-а. Оставку је поднела дан уочи одржавања седнице Главног одбора демократа.

Триванова је у писму упућену врху Демократске странке образложила разлоге своје оставке. Писмо можете прочитати овде у целости:

Поштовани председниче, чланови председништва, чланови ГО, демократе,

Стварни пораз ДС није се догодио на изборима него онда када је ДС почела да се бави собом, а да заборавља грађане који су за њу гласали и своје чланове. Чланови странке месецима преживљавају политички прогон, остају без посла, трпе претње и уцене, а ДС нема снаге да томе стане на пут и заштити своје људе од којих је унутарстраначка полемика постала важнија.

На јавној сцени догађа се линч демократа, а да сви ћуте борећи се да само њих та лавина не прогута. Име за победе, човек коме дугујемо успехе, наше страначке и личне, Борис Тадић покушава се учинити одговорним за све.

Са друге стране, концептом колективне одговорности покушавају да се сакрију они који су криви за перцепцију о ДС, за лоша кадровска решења, за погрешне политичке одлуке, за лош рад и вођење земље. У општем лову на вештице изгубила се правда и идеја да се реформе не могу спровести све док одговорност не добије име и презиме.

За мене као човека поносног на своју странку и припадност њој, неприхватљиво је што данас странка сваким даном слаби, посвађана и покидана, а сви заједно слабећи ДС помажемо овој рђавој власти да опстане и упропасти све што је створено.

Лично не желим да учествујем ни у каквим процесима који би урушили ДС. Од сваке личне амбиције или сујете мора да буде важнија странка која траје већ 22 године. Морају да буду важнији грађани који са правом очекују да заштитимо демократске и грађанске вредности овог друштва, а не своје каријере. Убеђена сам да сваки сценарио сем договора и заједничког рада не може донети добро икоме. Уверена сам да ДС не може себи да дозволи тај луксуз да се одриче својих најуспешнијих људи.

Због свега тога подносим оставку на место потпредседнице ДС.

Имајући у види да они који сносе стварну одговорност у овим месецима нису то учинили, ја која сам најмање одговорна за било шта подносим оставку. Као мој дубоко морални одговор на све што се у претходном периоду догађало. Остајем привржена политици своје странке и њен верни члан који ће се у Парламенту до краја борити за ону ДС која је ову земљу учинила европском и пристојном државом„, налази се у тексту Јелена Триван.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *