Теслин торањ је част и обавеза српског народа

Фесјбук група „Изградимо Теслин торањ у Србији“ покренула је иницијативу за изградњу Тесллиног најдражег обележја. За сад има 9.000 „лајкова“ и доста симпатизера широм света. “Изградимо Теслин торањ у Србији” назив је Фејсбук групе која је покренула иницијативу да српски великан светске науке Никола Тесла добије свој торањ, његово најдраже обележје. Теслин торањ је замишљен као визионарски симбол генијалног научника, архитектонско, културно и историјско дело.

“Никола Тесла је светски и српски најцењенији бренд, па би оваква туристичка атракција постала и симбол модерне Србије”, написали су администратори групе, који су истакли да је изградња овог торња част, али и обавеза српског народа.

Пројекат “Теслин торањ” у Србији има више варијанти и годинама уназад презентује се државним институцијама. Група за сада има око 9.000 “лајкова”, а пројекат су подржали и поштоваоци Тесле широм света. Иницијатори идеје наглашавају да је због финансијских тешкоћа тешко прикупити средства за целокупан торањ, али је битно почети градњу, а да су све идеје о начинима реализације пројекта добродошле.

Подестимо, Тесла је лабораторију у којој је желео да развије бежичну комуникацију и бесплатну енергију за све преселио у Варденклиф торањ у Њујорку 1902. године. Високи торањ је требало да буде један од главних трансмитера његовог сна о бежичној енергији, али је 1917. године уништен.

У међувремену, велики научник је упао у дугове и није успео да откупи ову локацију, чија је вредност процењена на 1, 6 милиона долара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *