ДПС: Ко то каже, ко то…

Медојевић тврди да Брисел тражи хапшења, ако Црна Гора жели у ЕУ.  ДПС негира да постоје такви захтјеви, док европски комесар за проширење Штефан Филе указује да је борба против криминала најважнија за Црну Гору.

Спрема ли ЕУ списак за хапшења у Црној Гори

Члан Предсједништва Демократског фронта и лидер Покрета за промене Небојша Медојевић казао је да Брисел спрема спискове оних које треба ухапсити у Црној Гори, након што почну приступни преговори са Европском унијом, што су у ДПС-у негирали, иако је и европски комесар за проширење Штефан Филе указао да су борба против криминала и корупције најважнија питања за Црну Гору у наредном периоду.

Медојевић је рекао да ће Црна Гора у процесу приступања ЕУ постати правна дрззава, као и да Брисел спрема спискове кога треба ухапсити, након што почну преговори о поглављима 23. и 24.

„Част ми је да знам да међу опозицијом нема имена која ће бити на том списку“, рекао је Медојевић на представљању програма ДФ у Пљевљима.

Црна Гора ће приступне преговоре са ЕУ почети поглављима 23. и 24. која се односе на владавину права и правосуђе, односно борбу против организованог криминала и корупције.

Медојевић је казао да је за Црну Гору важно да настави са процесом европских интеграција, јер је то услов да буде држава пуне владавине права.

ДПС: Ко то каже,  ко то …

С друге стране, Демократска партија социјалиста оповргава наводе да Брисел припрема спискове ко треба да се хапси у Црној Гори, након што се отворе преговори о поглављима 23 и 24.

Портпарол ДПС-а Часлав Вешовић казао је да су Медојевићеви наводи за рубрику “Вјеровали или не”.

“Добро информисани говорници са скупа у Пљевљима поново обмањују јавност, говорећи да се у међународним организацијама праве спискови за хапшења по Црној Гори. „Добро“ су били информисани и када су обећавали да неће бити референдума о државно-правном статусу, да наша земља неће започети преговоре о приступању ЕУ, али се десило супротно”, навео је он.

Вешовић је, у изјави за медије, казао да опозициони лидери “поново саопштавају неистине црногорској јавности”, односно “искривљено преносе садржаје њихових разговора са међународним представницима”.

С друге стране, Филе је у Бриселу, током сусрета са шефом црногорске дипломатије Небојшом Калуђеровићем, упозорио да Црна Гора треба да остане фокусирана на европској агенда, односно да настави са свеобухватним реформама, а међу најважнијим питањима је борба против криминала и корупције.

Европски комесар је указао да приступни преговори са ЕУ представљају захтеван процес који Црна Гора мора наставити са досадашњом посвећеношћу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *