ИН4С

ИН4С портал

Оружје из балканских ратова у рукама шпанских нарко дилера

1 min read

Ухапшени су трговци дрогом у Шпанији који су имали војно оружје за одбрану, коришћено у ратовима на Балкану током деведесетих година прошлог вијека, пренијели су тамошњи медији.

Операција Националне полиције довела је до наласка три гранате спремне за употребу из балканских ратова у стану у главном граду Коста Дорада.

Агенти Националне полиције разбили су криминалну организацију за шверц дроге, која је имала ратно оружје, пише диаридетаррагона.цом.

Криминална структура користила је велика пољопривредна складишта, у различитим дјеловима Шпаније, да би извршила интензиван узгој марихуане за њену каснију дистрибуцију.

Ухапшено је десет особа, а заплијењено је 3.300 биљака марихуане, 85 килограма материје припремљене за продају, као и разно ратно оружје и муниција. Тачније, дио овог војног наоружања налазио се у стану у Салоуу, јавили су извори из Националне полиције. У овој кући, агенти полиције морали су да ограде простор због присуства три ручне бомбе из балканског рата, из 90-их година 20. вијека, пренијето је.

Истрага је почела у децембру 2023. године, дошло се до података да је криминална организација хтјела да закупи складиште у Ла Гинети (Албасете) и у њему се већ неколико мјесеци интензивно узгаја марихуана.

Потврђено је да се организација налази у Каталонији, али да је користила складишта за узгој у другим дјеловима Шпаније у градовима у провинцијама Албасете, Теруел и Валенсија.

Наводи се да су три ручне бомбе биле спремне за употребу.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *