ИН4С

ИН4С портал

НСД Будва: Дукај стао на пут злуопотреби закона

1 min read

Фото: НСД

,,Министар мр Мараш Дукај, министарство јавне управе, током јучерашњег дана, по први пут, огласио издавањем мишљења и  стао на пут злоупотреби члана 59. Закона о локалној самоуправи којим је руководство Општине Будва, на по министру незаконит начин, ушло у обрачун и смјену директора желећи да политизује рад што већег броја општинских предузећа“, наводи се у саопштењу НСД Будва.
Како додају, чланом 59. Закона о локалној самоуправи предсједник Општине је, по мишљењу Министра али и сходно бројним пресудама, готово сваки пут злоупотребљавао овлашћења узурпирајући надлежности СО Будва и тиме намјерно и смишљено кршио закон, очигледно и јасно у корист групе „Будва, наш град“.
,,У намјеру да се из групе „Будва, наш град“ обрачунају са легално изабраним руководиоцима, сада су се, очигледно, укључиле и највише државне инстанце стајући на страну истине и моралног и поштеног и законитог поступања а у правном смислу, томе у прилог иде и пресуда Управног Суда ЦГ број У 3382/2021 од 18. марта 2024 године, која јасно указује да је досадашње коришћење фамозног члана 59. Закона о локалној самоуправи, од стране потпредседнице општине Будва, било незаконито, наглашавају из НСД буква.
Како кажу, овим је свакоме јасно да Никола Јовановић обилато злоупотребљава члан 59 и да су главна администраторка Невенка Божовић Јововић и он довели у заблуду Јасну Докић кад је по том члану донијела некегалну  одлуку о пословном простору додијељеном Туристичкој организацији Општине Будва у ТQ плази и тиме је навели на противправно поступање и злоупотребу овлашћења.
,,Овде јавно истичемо  да је сада јасно да упориште за употребу члана 59. Закона о локалној самоуправи не постоји и да ћемо у сваком будућем евентуалном поступању по овом члану посебном Одлуком одбити његово спровођење јер је јасно да је незаконито и да се ради о намјерној злоупотреби службеног положаја, након чега би, како су најавили, услиједиле и кривичне пријаве“, наводи се у сапштењу.
,,Наравно да немамо дилеме да ће Никола Јовановић и његови слијепи следбеници, не марећи за прописе ипак покушати да насилно управљају Будвом али ће проћи као што је прошао Никола Јовановић кад се лажно представљао као Предсједник скупштине општине Будва што је данас добило епилог и оштар шамар за такво лажно поступање“, закључују из НСД Будва.
Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *