ИН4С

ИН4С портал

Абазовић: Нијесмо заслужили повећанје плата

1 min read

Скупштина Црне Горе почела је расправу о Приједлогу закона о зарадама запослених у јавном сектору. Овим актом се предвиђа повећање плата јавним функционерима. Уколико буде усвојен овај закон, највише користи имаће предсједници државе, Скупштине, Владе, Врховног и Уставног суда. Њима би плате требало да буду дупло веће.

Dritan-Abazovic-skupstina
Посланик УРА-е, Дритан Абазовић сматра да је овај предлог закона један од, како је навео, кампањских изборних закона.

Тачно је да имамо проблем у регулацији зарада у јавном сектору. То нико не спори. Али, спорно је што у изборној години у којој немамо повјерење у изборни процес, хоћемо да усвојимо закон који највише иде у прилог функционерима”, казао је Абазовић.

Он наглашава да се не треба супротставити повећању плата људима у администрацији који раде много више од функционера.

Да ли је Влада Црне Горе добром економском политиком стварно зарадила тај новац”, питао је Абазовић.

Ако овај закон прође, и ми посланици ћемо добити веће плате. Али, ја не желим да подржим да нам се плате повећају јер ми то нијесмо заслужили. Нашим ефективним дјеловањем нијесмо заслужили”, поручио је Абазовић.

Након што је то констатовао, из клупа власти су одговорили “Како ко”, на шта је Абазовић узвратио да је то најмање заслужила извршна власт, али да “ето, није ни опозиција”.

Повећање плата би, према приједлогу закона, требало да следује око 50 хиљада људи колико их, отприлике, ради за државу. Највеће повећање имаће врх државе, док ће већина запослених имати минимална повећања плата.

Баве се и поезијом

Док траје расправа, међу посланицима има времена и за пошалице. Тако је Абазовић колеги из ДПС-а, Мишу Станишићу поручио да има “пјесмицу за њега”, али је данас није изрецитовао, већ је најавио да ће то урадити неком другом приликом.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

7 thoughts on “Абазовић: Нијесмо заслужили повећанје плата

  1. Ako Dritane citas ove komentare ti poslusaj ojadjeni i prevareni narod Crne Gore pa izadji sa Df na ulicu!!svu pricu koju pricas davno smo culi iz tih vasih klupa i sve isto trala la pinavljate IZADJITE VISE !

  2. Dritane, svi poslanici su zaslužili da narod koji nije za đukandera ne izlazi na izbore. svi ste zaslužili .. SIKTER IZ SKUPŠTINE PAŠČADI..

  3. A greote krpe kraj s krajem ovi funkcioneri pa da im se povecaju plate…. i to ne za 50 eur, ili kao penzije za 1,2 % … nego duplo! Moraju i oni od neceg da zive …
    Trebalo bi neko dobrotvorno vece da se organizuje za njih!

  4. Jedino zbog ovog naroda sto radi po drzavnim institucijama za 300 eur. E isti ti ljudi trebaju da izadju i da se bore protiv ove korupcije! Sve pohvale za DF!

  5. Abazovic izigrava opozicionara a ucestvuje na pregovore sa ljudima koji su ga direktno u lice vrijedjali pred citavom javnoscu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *