ИН4С

ИН4С портал

Милачић и Дајковић саслушани након пријаве ЛГБТ организације „Прогрес“

1 min read
Они су саслушани поводом поднијете пријаве од стране ЛГБТ организације ''Прогрес'', која се тиче наводног говора мржње према геј особама.

Предсједник Праве Црне Горе, Марко Милачић и генерални секретар те партије, Владислав Дајковић, саслушани су у Центру безбједности Подгорица, због наводног говора мржње према геј особама.

Они су саслушани поводом поднијете пријаве од стране ЛГБТ организације “Прогрес“, која се тиче наводног говора мржње према геј особама.

Генерални секретар Праве, Владислав Дајковић се терети због изјаве у телевизијској емисији у којој је геј особе назвао “педерима“, а предсједник Праве Црне Горе, Марко Милачић, се терети због прес конференције у којој је истакао да “геј особе у Црној Гори не могу усвајати дјецу.’

Милачић сматра да нијесу починили никакав прекршај, и додаје да је дужност сваког грађанина Црне Горе да очувају здраву породицу као темељни стуб друштва.

“Нарочито је то дужност имајући у виду да су сада на мети и дјеца и да овај антипородични закон који се припрема представља директан напад и угрожавање дјеце коју би подизали истополни партнери у својим заједницама. То је не само неуставно, јер се тиме ствара сурогат брака, већ је и својеврсна друштвена патологија. Дијете да би се потпуно и здраво развијало треба да живи у заједници са оцем и мајком и то је једини начин на како морамо, сада и за вијек вјекова, развијати ово друштво. Наравно уз пуно поштовање различитости”, истакао је Милачић.

Vladislav Dajković kazao je da je tačno, da je tokom gostovanja na jednoj emisiji, u jednom trenutku koristio riječ “peder”.

“Takođe sam istakao da poštujem prava i slobodu svih grupa ljudi počev od etničkih, nacionalnih pa sve do LGBT populacije. Čak imam i poznanstva koja pripadaju LGBT populaciji. Protiv gej populacije nemam ništa, ali se duboko ne slažem sa načinom na koji promovišu njihove vrijednosti, a pogotovo se ne slažem sa homoseksualnim brakovima i usvajanjem djece. To je moje slobodno mišljenje, a kao građanin imam pravo na to”, dodao je on.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

2 thoughts on “Милачић и Дајковић саслушани након пријаве ЛГБТ организације „Прогрес“

  1. Генерални секретар Праве, Владислав Дајковић се терети због изјаве у телевизијској емисији у којој је геј особе назвао “педерима“, а предсједник Праве Црне Горе, Марко Милачић, се терети због прес конференције у којој је истакао да “геј особе у Црној Гори не могу усвајати дјецу.’

    Isparvno ,peder se na Crnogorskom nepostojecem jeziku kaze naku..cminajasi,a oni koji to rade izmedju istopolnih osba imaju prva da usvajau djecu naravno radi toga,jos da se predmet preda sudiji Mugosi i zadovoljena pravda!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *