ИН4С

ИН4С портал

Зеленски: Војни сукоб са Русијом значи рат у Европи

Украјински предсједник Владимир Зеленски изјавио је данас да војни сукоб са Русијом неће само укључити Украјину, већ ће довести до рата пуних размјера у Европи.

Говорећи заједно са британским премијером Борисом Џонсоном у Кијеву, Зеленски је изјавио да су лидери разговарали о корацима за „обуздавање Русије„, додајући да нико не може да предвиди шта ће се сљедеће десити.

Зеленски је рекао да Кијев преузима одговоран приступ споразуму о прекиду ватре из Минска о окончању рата у источној Украјини, али се није сагласио са Москвом у вези са редослиједом спровођења споразума.

Британски премијер Борис Џонсон рекао је да предсједник Русије Владимир Путин „држи пиштољ уз главу Украјине“ у покушају да изнуди промјену у архитектури европске безбједности, те додао да не преувеличава руске пријетње.

„Ово је јасна и присутна опасност. Видимо да се велики број трупа гомила, видимо припреме за све врсте операција које су у складу са непосредном војном кампањом“, истакао је Џонсон и најавио да ће сутра разговарати са Путином.

Он је напоменуо да је ријеч о цјелокупној европској безбједносној архитектури.

Извор: ДАН

Није црногорски ако није српски; илустрација: ИН4С
Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

7 thoughts on “Зеленски: Војни сукоб са Русијом значи рат у Европи

  1. Ако и почне рат, бит ће то напад на Руски незаштићени народ у Украини, не од стране Украинаца већ од фашиста које су са улице довели Американци дали им паре да их вјерно слушају и направе хаос и у тој земљи као и у свима осталима гдје су они могли да се угнијезде и забоду свој смрдљиви нос.А тај рат ако се морадне русија укључити да сачува свој народ , неће бити против Украине већ против фашиста о којима пишем. Према томе нема ту великог рата ни велике штете.Фашисте треба почистити и спасити Украину(Словенски народ)

  2. Слободу 1944. Југославији донијели ссу Руси. Београд и Србију ослободила је укајинска дивизија.Овај Зеленски по професији је глумац-комичар. Ако не схвати подвалу-провокације Америке постаће ТРАГИЧР. Америци требају ратови, а НАТО је злочиначка, а не алијанса која се бори за мир. Ако се у окружењу Русије укључе „ОРУЖАНЕ СИЛЕ“, Македонија И Црна Гора тешко Русији! Црногорске шпрњаве нема на далеко, што би народски речено. Мило поново трабуња о некој траспарентности, а све што је чинио није траспарентно.

  3. Овај човјек је покорнији од ПСА . Зато и не лаје док га запад туче .

    17
  4. Украина је руска земља. Ујединиће се са Русијом и Бјелорусијом.
    Европа је шака јада за Русију. Ко да су полуђели, не да им ђаво мирно да живе.

    18
  5. E moj Zelenski, mržnja prema rusima je stvorila privid savezništva sa NATO. Vole vas toliko da bi vas ladno ostavili da se ratuje na vašoj zemlji ali bez njih.

    17

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *