ИН4С

ИН4С портал

Вече класичне музике и поезије за памћење

1 min read

Игор Ремс

У организацији Културног центра Бар поводом 14. фебруара „Дана заљубљених“ барској публици истакнути умјетници икад. Игор Ремс, пјесник и сликар и пијанисткиња Николета Стругар приредили су несвакидашњи поетско музички програм под именом „ТИ и ЈА“

Николета Стругар се представила изабраним композицијама Шопена, Дебисија, Шумана и различитим музичким варијацијама класичне и рок музике.

Пјесник Игор Ремс представио се изабраном љубавном и еротском поетиком.
На крају овог изузетног доживљаја наши умјетници одговарали су на свако постављено питање публике коју је највише интересовало како је дошло до ове изузетно плодне сарадње и да ли ће се сарадња наставити и у будућности.

Преносимо утиске присутних…

Лидија Рогановић је казала да до сада није присуствовала оваквом концерту, гдје је спој класичне музике и поезије.

„У једном тренутку сам осјећала као да сам изван ове сале, Ремс је толико добро извео своје стихове. Све у свему, савршено” – казала је.

Магдалена Маја Јоветић је истакла да увијек ужива на вечерима поезије Игора Ремса.

“Његова поезија има диван сензибилитет и он дивно чита, тако да се потпуно пренесем у свијет умјетности. Волим да искористим сваку прилику и да уживам у култури у овом граду. Спој поезије и музике је посебан ужитак, Николета је са пуно душе употпунила ово вече”, задовољно је казала Јоветић.

За Злату Шкријељ Хусић ово вече је било прави угођај.

“Јако ми се свиђа, ово је право пјесничко вече и свиђа ми се Игор Ремс као пјесник. његова поезија је врло снажна, као и пјесничке слике и метафоре, свиђа ми се његова импресија, како гледа на свијет и врло инспиративно дјелује на слушаоце. Иначе нијесам љубитељ поезије, некако ми је сладуњава, али поезија Игора Ремса ме је толико одушевила да сам фасцинирана”.

„ТИ и ЈА“ поетско-музички програм као поклон врсних умјетника свим заљубљеним и свим људима добре воље премијерно је изведен у дворани „Парк” у Херцег Новом на Дан заљубљених 14-ог фебруара.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *