ИН4С

ИН4С портал

Царевић: Спремни смо да прихватимо било којег кандидата Демократа, ако одбију – крај сарадње

Марко Бато Царевић

Демократски фронт је спреман да подржи било којег кандидата за предсједника Скупштине општине Будва којег предложи Демократска Црна Гора, саопштио је данас на прес конференцији предсједник Општине Будва Марко Царевић.

“Подношење оставке Радовића видимо као добру основу за договор са Демократа. Са овим чином је што се нас тиче елиминисан реметилачки фактор и створени услови да се спријечи увођење принудне управе у Општини Будва. Грађани су изабрали власт на четири године и јасном подршком изабрали предсједника. Зато нам је неприхватљиво да уцјенама мијењамо изборну вољу. Никакве личне сујете, анимозитети и разне политичке инфериорности не смију бити разлог да се град и грађани држе као таоци. ДФ је више пута саопштио да неће пристати на уцјене”, казао је Царевић.

Зато, каже, неће да издају изборну вољу грађана.

“Предсједник Скупштине с друге стране може бити било ко међу 33 одборника. Незамисливо је да предсједник Скупштине блокира ту институцију и доводи до увођења принудне управе. Грађани су бирали одборнике да заступају њихове интересе. Само по себи, распуштање праламента значи промјену изборне воље грађана. У скалду са тим позивамо Алексу Бечића и Демократе да данас предложе новог кандидата за предсједника СО. Унапријед се обавезујемо, за разлику од њих, да нећемо вршити уцјене и да ћемо прихватити било којег кандидата”, рекао је Царевић.

Према његовим ријелима, ДФ ће предложити кандидата, а на Демократама је само да кажу име.

“Исто тако, спремни смо да потпишемо коалициони споразум о јасно прописаним начинима функционисања власти. Наш одборнички клуб је сазвао сједницу СО Будва за петак 18. марта. 11 одборника су једини који то могу и ми смо то урадили”, рекао је он.

На дневном реду те сједнице, између осталог, биће буџет општине и избор новог предсједника СО Будва, пише Побједа.

“Ако не прихвате нашу понуду онда је јасно да су трајно раскинули сарадњу са нама и себе трајно себе искључили из власти. Умјесто нас изабрали су ДПС са којима заједно спроводе бојкот парламента осам мјесеци”, казао је Царевић.

Ако Демократе не изађу са конкретним именом, наводи Царевић, преузеће пуну одговорност за евентуално увођење принудне управе у Будви.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

3 thoughts on “Царевић: Спремни смо да прихватимо било којег кандидата Демократа, ако одбију – крај сарадње

  1. Kada politicari uzmu da tretiraju bilo opstinu ili drzavu kao svoju licnu imovinu tada nasatje sukob intersa onaj pravi,Krsto Radovic je svoje licne probleme pokusao da stavi na ledja citave opstine i da to tretira kao svoje pravo ili gradjna budev.Tako odnosi njegovi s DPS-om su njegovi ali ne placenj poreza su drzavne pare i za to se odgovara,ima tu i drugih stvari koje nijesu relevante za gradjane, pokloni ili druzenje ,to narod ne intersuje.Ima i jos toga ali to je postala normalnost kao recimo falsifikovanje diploma ,bilo iz Beograda ili iz Budev to je normalnost koja je dovela do svega ovoga.
    Kada stranka nema svoju politicku elitu a to nema niko u Crnoj Gori imamo ovakva desavanja,da li su demokrate to znale ili nijesu odogovrini su pred svojim biracima za nastalu situaciju koja je dovel do paralize opstine a dobrim dijelom i grada Budev.Neodgovrni kuvar ili neodgovrin privatni preduzetnik ,ili neko treci nemaju pravo da nas svojim privatnim stvarima ugrozavaju ili maltretiraju,a maltretiranje jeste ako se dozvoli ,ili se mora ici na nove izbore!Zakon je to predvidio ,ali i zakon je dosta toga drugog predvidio pa to politicari zaobilaze,zakone treba mijenjati a ko se ogrijesi namjerno o drazvnom intereu u stvri nanio mu je matrijalnu stetu taj ugrozava drzavu i mora mu biti zabranjeno bavljenje politikom i zaposlenjem u javnim ustanovama,imamo li taj zakon?Ako imamo ovaj koji se zove ili preziva Krsto Radovic ne moze vise biti nigdje funkcioner,ili ce se i to precutati radi politickog dogovora?

    22
    9

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *