ИН4С

ИН4С портал

Генерал-мајор Конашенков: Пентагон учествовао у прављењу биолошког оружја у Украјини

1 min read

Биолошко оружје; илустрација

По његовим речима, Министарство одбране Русије наставља да проучава документа која су добијена од запослених у украјинским биолошким лабораторијама, а која се односе на тајну војно-биолошку активност САД у Украјини.

„Током проучавања нових материјала, руски стручњаци снага за радијацијску, хемијску и биолошку заштиту идентификовали су конкретне званичнике који су учествовали у стварању компоненти биолошког оружја. То су шефови одељења и службеници Министарства одбране САД, као и запослени његових главних компанија-подизвођача. Како показује истраживачко новинарство у западној штампи, ове кампање су биле директно повезане са сином актуелног председника САД Хантером Бајденом“, истакао је генерал-мајор.

Како је нагласио, услед специјалне операције руских Оружаних снага, „прекинута су истраживања у украјинским биолошким лабораторијама у којима се, по налогу Пентагона, радило са сојевима узрочника посебно опасних инфекција“.

„Један број докумената из тих лабораторија сведочи о сакривању идентитета испитаника и озбиљног ризика по њихове животе“, прецизирао је Конашенков.

Министарство одбране Русије такође је саопштило да документа, добијена од запослених у украјинским биолошким лабораторијама, говоре о плановима Кијева да употреби беспилотне летелице које могу да носе и распршују смртоносне супстанце.

Како је истакао Конашенков, откривене чињенице доказују да је кијевски режим озбиљно разматрао могућност да употреби биолошко оружје против становништва Донбаса и Русије.
Подсетимо, Министарство одбране Русије раније је открило да су Сједињене Америчке Државе потрошиле више од 200 милиона долара на рад биолошких лабораторија у Украјини које су учествовале у америчком војно-биолошком програму и бавиле се, између осталог, узрочницима куге и антракса. На територији Украјине формирана је мрежа од више од 30 биолошких лабораторија које су радиле у интересу Пентагона.

Спутњик

Лавров поручио током посете Кини: Москва и Пекинг заједно стварају пут ка поштеном светском поретку

 

 

Није црногорски ако није српски; илустрација: ИН4С

 

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Генерал-мајор Конашенков: Пентагон учествовао у прављењу биолошког оружја у Украјини

  1. Naravno, Srbija vam je sve uredno poslala dovoljno pre ’99…
    Probali su i u Srbiji, izginuli smo da sprečimo.
    Rasformirati „bobdsteel“, nije potrebno specijalno delovanje.
    Već je samo oklop. Unutra je političko koprcanje…
    Hoćete li vi ili mi da Prištinu naprskamo ?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *