ИН4С

ИН4С портал

Народ Црне Горе, у огромној већини, поштује аманет Светог Петра Цетињског и његову заклетву вјечитој оданости Русији

1 min read

Драги руски грађани, народ Црне Горе ће увијек бити ваш истински и најоданији пријатељ, и то морате имати у виду. Нажалост, Црна Гора још увијек није демократско друштво: код нас главну ријеч још увијек воде западне амбасаде, стоји у поруци Бошка Вукићевића испред покрета „Слобода народу“ коју је упутио грађанима и властима Руске Федерације сљедећу поруку:

Народ Црне Горе, у огромној већини, исказује осјећаје пријатељства, љубави и бескрајног поштовања према Русији, уважавајући вишевјековну традицију братских односа између највеће и најмање словенске земље.
Народ Црне Горе, у огромној већини, поштује аманет Светог Петра Цетињског и његову заклетву вјечитој оданости Русији, уважавајући сљедећу чињеницу: да вишевјековне и константне руске помоћи није било – данас не би било ни Црне Горе.
Народ Црне Горе, у огромној већини, подржава Русију у њеним напорима да, суочена са вишедеценијским војним опкољавањем и пријетњом НАТО-а, одбрани сопствени суверенитет и независност.
Народ Црне Горе, са огорчењем и гнушањем одбацује увођење санкција, протјеривање дипломата и остале непријатељске акте према Русији које спроводе однарођене домаће власти, које полтронски спроводе диктате западних центара моћи.
Драги руски грађани, народ Црне Горе ће увијек бити ваш истински и најоданији пријатељ, и то морате имати у виду. Нажалост, Црна Гора још увијек није демократско друштво: код нас главну ријеч још увијек воде западне амбасаде. И онда када су на изборима побиједиле политичке снаге које у огромној већини репрезентују русофилску популацију, као што се десило 30. августа 2020. године – приликом састављања власти фотеље су заузеле личности које не одсликавају вољу те популације. Штавише, власти у Црној Гори, како за вријеме диктаторског режима Мила Ђукановића, тако и након његовог изборног пада – представљају отворено негирање народне воље и обесмишљавање демократских начела. То се најбоље може видјети кроз однос према Русији.
Проћи ће брзо и ова чудна и кризна времена: с једне стране Русија ће сачувати државни суверенитет и ударити темеље мултиполарног свијета. С друге стране, Црна Гора ће закорачити стазом демократије и неке будуће власти ће истински заступати интересе и вољу народа. Тада више неће бити апсурдне институционалне русофобије. За демократско друштво се слободни људи морају изборити.
Бошко Вукићевић,
Покрет Слобода народу

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

7 thoughts on “Народ Црне Горе, у огромној већини, поштује аманет Светог Петра Цетињског и његову заклетву вјечитој оданости Русији

  1. Narod očito nije uz Rusiju, jer da jeste bili bi protesti, bila bi okupljanja i slično. Ovako od toga nema ništa. Narod ćuti, političari svi u jednom glasu ponavljaju da su za EU integracije. Znači da drugu alternativu nemaju, tako da su ujedno protiv Rusije. Mnogi od Srba su i protiv Srbije, jer oni su iz Crne Gore i nešto su posebni. Mnogi su želeli da izdvoje i Mitropoliju iz SPC, pa sepostavlja pitanje da li su i za kakvo pravoslavlje? I mnogo toga ima. Protesta protiv poskupljenja, protiv NATO-a nema, nema ni za Rusiju. Izgleda da smo se već opredelili bez bune. Zato sve manje verujem u tezu da je narod CG za Rusiju. Više verujem da je za EU, jer to pokazuju svojim činjenjem. Naravno, ima jedan mali broj koji to nisu, ali se ne čuju..Ne vide se. Dok pravoslavni narod ne izađe u ponovnu litiju za odbranu pravoslavne vere, ne verujem da ga ima.

    4
    9
  2. Tako je Vukićeviću, narod Crne Gore je uvijek bio i biće uz bratsku Rusiju i bratski ruski narod ????????
    Sa istoka sunce izlazi i sija!

    Samo FRONT OSLOBAĐA! ❤️????????

    16
    1
  3. Neka se organizuje masovni skup gradjana Crne Gore podrsci nasem brackom narodu velike Rusije.
    Dostojastveno prosetati ulicama Podgorice, da se vidi da jos u nama tece krv pravih Crnogoraca.
    Zivjela Crna Gora
    Zivjela Rusija

    18
    1
  4. GOSPODINE VUKICEVICU,ISKRENO SAM ZADIVLJENA VASIM CLANKOM KOJI STE NAPISALI.MISLIM DA VECINA NARODA U CG ISTO MISLI,ALI NAZALOST NE MOZE TRENUTNO DA UTICE NA ODNARODJENU VLAST KAO STO NIJE MOGAO UTICATI NI PRETHODNIH PREKO 30 GOD.UDVARAJU SE ZLOCINACKOM NATO-U KOJI NAS JE BOMBARDOVAO,A UVODE SANKCIJE PRIJATELJSKOJ ZEMLJI KROZ VJEKOVE.TO BI RADO UCINILI I BRATSKOJ SRBIJI DA SE OD NJIH ZATRAZI PA NEKA IM NATO DA BRASNO…

    24
    1
  5. Pa zašto onda ogromna većina dozvoljava manjini da ulazi u skupštinu i tamo radi protiiv njih? Samo se ti većino sklanjaj pa ce i vama dovesti svirača k… po klaviru. Mada se Dritan od njega ne razlikuje mnogo.

    18
  6. изађимо на светло дана и покажимо се, и себи, и пријатељима, и „пријатељима“

    25
    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *