ИН4С

ИН4С портал

Сличан се сличном радује: Министарство вањских послова Украјине захвалило Цетињанима на подршци

1 min read

Министарство вањских послова Украјине захвалило је Цетињанима на подршци.

“ Становници црногорског града Цетиња свакодневно од инвазије Русије на Украјину свакодневно организују маршеве подршке украјинском народу и војсци. Свакодневно се наши црногорски пријатељи окупљају у 17.30 часова у центру Цетиња и обилазе град пјевајући украјинске пјесме. Свакодневно, без обзира на временске и било какве друге прилике, масовне су демонстрације подршке нашој земљи која се храбро бори за слободу целе Европе „, навели су из Министарства вањских послова Украјине.

Како додају, акције на Цетињу немају формалног организатора, Цетињани кажу да им је то дужност.

“ Они не планирају да прекину састанак до победе украјинског народа над руским агресором. Хвала вам пуно, пријатељи, на подршци!  поручују из украјинског Министарства.

Подсјетимо, од почетка кризе у Украјини, Цетињани се окупљаји уз повике: „Украјина ће спасити свијет“ (“Ukraine will save the world”).

Раније су минутом ћутања и новом префарбаном плочом на Тргу Краља Николе I одали су почаст свим страдалима у рату, у нади и жељи да, како кажу, ова буде посљедња.

Пред зградом бившег Руског посланства на Цетињу пјевали си и украјинску химну.

„Слава Украјини! Херојима слава!“, поручују, (не)свјесни да већина оних који се овако поздрављају славе и сараднике нациста, крволоке Бандеру и Шукевича.

Намеће се питање – да ли је је неко од учесника свекодневних „маршева за Украјину“ својевремено „цупкао“ уз пјесме аполгета усташтва и хрватских злочинаца, Мирослава Шкора и Томпсона. Као и одговор – да ЈЕСТЕ.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

13 thoughts on “Сличан се сличном радује: Министарство вањских послова Украјине захвалило Цетињанима на подршци

  1. Stav je bitan ali ako nemas stav nijesi mjerodvan za bilo kakvu dikusiju a kamloi za politku, iako nijesi polticar ,medjutim morm li imati stav kada se vozim autobusom ,ili kada kupujem karte za tramvaj,doslo je vrijeme da moram. Tako ovoh dana na salterima za prodaju karata stoji displej oli ti ekran na kasi „ostani uz Ukrainu“.Na radnom mjestu gdje se god okrenem bode mi oci zutoplava boja oli ti zastava Ukraine,pokusavam da to sve ignorisem pa ni stepenice cesto ne koristim,ali hoces evo natpisa i u liftu .
    Da li smo vec zasli u to doba prisilnog zombiranja i predcipovanja ,i navikavanje na vrijem koje nazivaju digitalnom diktaturom,ili bolje reci da se oprastmo od vremena kada si jos cuo da neko kaze dobar dan, kao pozdrva i pristojno ophodjenje.Dlazim u prodavnicu Reve ,na ulazu zastava duginih boja,kupujem za tezgom meso na kojemu je zelena etiketa podignuto iz bio farme, one u kojoj se vrsi usteda CO2 pise na reklami i maloj zastvici porijekla na meso ,onako se nasmijah od muke,valjda ove krave ili volovi iz Irske ne izbacaju balegu,pa se ustedilo na CO2 ,iako to nije u pitanje.Na kasi sjedi mlada crnkinja nesto nijesam siguran i da zna gdje je Ukraina a ne sta je u pitanje ,ona drzi bedz s ukrainskom zastavom,vjerovatno sef naredio?Ovakvih stvari koliko volite na svakom korako,iazsli smo iz COVID modusa a uskocili u UKRAINA modus nema predha za razmisljanja pogotovo.
    U zadnjim godinam jedno 7 godina je primjecen agresivni zeleni napad zelenih stranak u koje su mladi ljudi, usko povezanih s vlastima u zemlji zivljenja ,tako snazno upiru da narod ubijede da Sunce kao takvo nema uticaja na klimu nego CO2 emisija,i da bruka bude veca a zalost istina djeca se odpsutaju iz skole svkoga petka da protestvuju i spasavaju palnetu Zemlju od govedje balege i podizu cijen poljoprivrednih proizvoda za 30 % koje njihovi roditelji palcaju,ali oni nemaju taj dan skole si ve je potaman na demokratskom Zapadu.Posledice vidimo ne samo zbog rata u Ukraini nego i prije toga,ali narod ih je birao zemlje idu u bankrot publika aplaudira svojoj propasti,ali ako nemas stav i po ovom pitanju nijesi bitan,jer bez stava nema zivota iako te niko ne pita zvanicno .Da li je stav misljenje,nebih reko,ali je itekako neophodan za buducnost gdje je Google i svim tim eloktronskim medijima vazan satv ,ali jos vaznija tvoja adresa,tvoj elektronski bankaraski racun ili konto,tvoja zdrastvena elektronska kartica i na kraj tovj stav o svemu tome,koji mozes da izneses na svom mobilnom telefonu samo pritisnes akceptiram .
    U svom ovom grdilu i presodomskom vremenu marketing je rijec vaznije do revolucije i inovacije marketing je ima jedno 30 godina od pocetak zavrsne faze ove sodomije vaznija i najvaznija stvar na Zemlji,a mi ih u Crnoj Gori imamo na pretek,svi su dipl menadzeri,mnogi i samim roidjenjem,na kraju karjeva marketing nije bio nikada nsita drugo nego da potrosacu morate ponuditi nesto sto prevzilazi proizvod,ili uslugu,tako mi na moru moramo o zavisnoti gosta reci da je more i plavo i tikiz( da li je kanlizacija u Budvi ili Tivtu ispravan to ionako nikoga ne interesuje ,ni sto je Sveti Stefan nema) ,mada moze biti i crno sve zavisi kako ko gleda,ali ako gost o tome ima stav nama je lakse.
    Oni koji imaju svoj stav danas sebe smatraju pristojnim iako koriste nepristojne rijeci,medjutim ako malo pogledate drzanje i pristojnost nijesu ista stvar,jer ko kroz zivot ides stavom ne mora da bude moralan,kakao nasuprot toga nalaze pristojnost,Cetinjani su nekada vazili za pristojne ljude,ali od kada imaju svoje stavove odavno su zaboravili i odvoili se od pristojnosti,kako bi rekli nasi politicari,kome je do postenja i morala neka ide u Crkvu,stav su rekli i mi ga znamo!Jer ko kroz zivot ide sa stavom ne mora da bude normalan ma kako to nalaze pristojnost.Recimo milijarder koji na primjer beskrajno ubacuije novac u medije a to je sada svuda trend u svijetu pa i kod nas,razlog je jasna da odvrati drustvo svojim ulaganjem u isto d ne treba da place porez sto se i desava,samim tim on pokazuje svoj satv ,a sam najava da on plati porez uzasava narod, jer nestanka firme i nestanka radnog mjesta prouzrokuje kod naroda strah i bojaznosd,on milijarder je iznio svoj stav, drzav iz koje crpi novca cuti i ona tim cutanjem ima svoj stav koji mu odobrava ,i jedno i drugo kosta narod novca koji ne ide u kasu nego njemu na racun,nije pristojno nego lupeski ali svi imaju stav ,ali niko po svoj prilici pristjonost.
    Zato svi trebamo da imamo stav ,stav nije misljenje a daleko je opristonosti,pristojni ljudi su zivjeli na selo nekada,sada smo svi gradjni,sa sela!
    Imajte svoj STAV,to je danas bitno!?

    11
    1
  2. Србски одроди и Руски одроди уједињени у мржњи према својим оцима… неће још дуго…

    13
    4
  3. E posteno,sada Cetinjani ako imate muda posaljite jednu cetu kod Donjecka da se revansirate,ali tamo nema PASTE,samo orzo !
    Ne zaboravite patike iz 1999 godine!

    Jurisssssssssss,bjeste noge posra ve guzica!

    22
    2
  4. Mogli bi palioci guma da užde jedno 100 komada guma pred ambasadom, kao na Adzića krivini ili Kruševom ždrijelu. Pa da to prozovu Belveder 2.

    24
    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *