ИН4С

ИН4С портал

Додик: Поносан сам на добре односе са Путином

1 min read
И баш ме брига шта ће рећи један Британац или неко острашћен којем су, након што је опљачкао по Африци и Индокини, сада потребни ресурси Русије за џабе.

Милорад Додик Фото: Б92

„Могу да разумијем тај избалансирани однос и потребу да се очува стабилност, развој Србије и остало и да је то немогуће урадити без сарадње са свима. Мени су ови са Запада затворили могућност да сарађујем – затворили су финансијска тржишта, у политичком смислу врше притиске, то је одмазда што они ради према Републици Српској“, рекао је Додик, преноси Срна.

Велика Британија објавила је 11. априла да уводи санкције за Додика и предсједницу бх. ентитета Република Српска Жељку Цвијановић због, како је саопћено, покушаја да наруше легитимитет и функционалност државе БиХ.

Санкције укључују забрану путовања и замрзавање имовине и прве су у оквиру режима британских санкција за БиХ, наведено је из британске владе.

Додик, који је лидер Савеза независних социјалдемократа (СНСД), водеће партије у Републици Српској, од 5. јануара налази се и на проширеној листи санкција Сједињених Америчких Држава за дјела корупције и угрожавање БиХ. И те санкције подразумијевају блокирање свеукупне имовине и права на имовину која се налази у САД или их посједује или контролира држављанин САД-а.

У интервјуу за руски државни медиј „Спутњик“, који је од 2. марта у Европској унији забрањен, Додик је нагласио да је поносан на добре односе са Русијом и руским предсједником Владимиром Путином и да то не крије ни „у овом времену када је јерес то рећи“.

„И баш ме брига шта ће рећи један Британац или неко острашћен којем су, након што је опљачкао по Африци и Индокини, сада потребни ресурси Русије за џабе. То је њихова идеја, али та идеја не може да прође“, рекао је.

Тврди и да није против сарадње са земљама Запада, али да је „сарадња са Русима увијек била коректна, те да никада није била надмена“.

Он истиче да му је жао људи који страдају у Украјини и да су „украјински и руски народ братски народи“.

„Ми смо рекли да се у то нећемо мијешати ни политички ни војно. Немојте од нас очекивати да се ми сврставамо на једну или другу страну“, навео је Додик.

Није црногорски ако није српски; илустрација: ИН4С

Прочитајте ЈОШ:

Павић: Народ да искаже подршку Српској

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

4 thoughts on “Додик: Поносан сам на добре односе са Путином

  1. Mogao je Dodik, ka ovo naše govno, prodat sve za šaku dolara i zivjet lagodno.
    Mogao je ali nije,taj izbor razlikuje govno od covjeka.

    13
    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *