ИН4С

ИН4С портал

Милојко Спајић оснивач црногорског света!

1 min read

Милојко Спајић

Улазак у НАТО био је добар потез Црне Горе, али не бих рекао ДА захтјеву Алијансе да црногорски војници оду у балтичке земље, рекао је данас бивши министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић гостујући у данашње радио емисији “Другачија радио везе”, на Антени М. Према његовим ријечима, сигурно да има много проблематичних питања са Србијом која треба ријешити и упитао зашто ми не направимо свој ‘црногорски свијет’ и не промовишемо га. Каже да би он да је на мјесту министра финансија сјео бих на авион, отишао у Брисел и рекао – паре на сунце.

„Моја баба гласала за ДПС, кад сам је наговарао да гласа ЗБЦГ, хтјела је као компромис да гласа за Драгињу“

Спајић рекао да тренутно одмара, након 16 мјесеци јако напорног, адреналинског рада.

Упитан да ли спрема оснивање партије, о чему се већ дуже прича казао је да је велика већина грађана једноставно засићена политичким дискурсом који је био до сада.

“Лјудима није интересантна та реторика више која не одговара реалности и потребама грађанина. Сигуран сам да ћемо наћи своје мјесто на политичком небу Црне Горе. Има разних института из Америке који би нам помогли у оснивању института који би се бавио јавним политикама, видјећемо”, казао је он.

Одговарајући на питање да ли ће се политички ангажовати Спајић је испричао један разговор који је водио са својом бабом.

“Она је иначе ревносни гласач ДПС-а већ 30 година и кад сам је наговарао да гласа ЗБЦГ она је прво као компромис хтјела да гласа Драгињу Вуксановић Станковић, а онда кад сам наставио да је убјеђујем рекла је да ја нијесам на тој листи”, рекао је Спајић и додао да не зна како је на крају гласала.

Милатовић је Црногорац, гласао је за независност

Јаков Милатовић помињан је као политички лидер, не само кандидат за градоначелника Подгорице, казао је Спајић.

“Та изјава његова 10-15 црногорских глава није ништа за устоличење митрополита је апсолутна неистина. Ја не знам одакле то. Не могу да повежем ту изјаву која је ужасна, са човјеком који је Црногорац, који је гласао за независност. У његово име, иако не могу да се сјетим сад да ли је он то негдје демантовао, мислим да јесте. Он не мрзи никога, а нарочито не себе, односно Црногорце”, казао је он.

Упитан како види своју политику у будућности, Милатовић каже да мало људи гледа на “дуже стазе”.

“Ја сам на неки начин дијете Запада, живио сам у систему вриједности које су западне и не могу да будем другачији. Те одлике Западне Европе су супериорне у осносу на било које друге и не бих могао себе да замислим на било који начи осим на тај”, истакао је Спајић.

Упитан како је онда могао са таквим вриједностима да буде дио владе која је састављена у цркви, Спајић је рекао да је било ставова иза којих он апсолутно не стоји.

“Ту је сигурно било толико политичког плурализма који се вани није видио, јако је тешко било сврстати ту владу у било коју категорију”, нагласио је он и поручио да сви имају право да изнесу своје ставове.

“Ја ћу се од њих оградити ако нијесам сагласан и то је то”, навео је он.

Улазак у НАТО био је добар потез

Улазак у НАТО био је добар потез и искорак, казао је Спајић и додао да мала земља јако тешко може балансирати или сједјети на двије столице.

“Ви нијесте више трава гдје се слонови бију, ви сте на слону, мислим да је то добро”, казао је Спајић.

Према његовим ријечима, ипак, однио бих се много агресивније у неким стварима према Бриселу.

“Велики проценат туриста долази из Русије и Украјине. Ја да сам на мјесту министра финансија бих сјео на авион и пошао у Брисел и рекао дајте нешто конкретно – паре на сунце. Ми користимо еуро, а немамо бенефите еура. То би био један храбар корак који би садашња администрација требало да уради. Не треба нам тапшање по рамену, већ конкретне ствари. Морамо да се навикнемо да кад одемо у Брисел не смјешкамо се већ тражимо конкретне ствари”, сматра Спајић.

“Ја не бих рекао да уколико би из НАТО-а дошао захтјев да пошаљемо наше војнике у балтичке земље у смислу неке агресивне политике, на неке вјежбе свакако”, казао је он.

Односи са Србијом – свако има право да пројектује своје интересе, зашто не направимо ми “Црногорски свијет”?

Сигурно да има много проблематичних питања са Србијом која треба ријешити, казао је Спајић и додао да Црна Гора не треба да има неки идеолошки према Србији.

“Ми смо независна, суверена земља, треба да се бавимо сами собом, дошло је вријеме и да се Србија бави самом собом умјесто Црном Гором. Свако има право да пројектује своје интересе, зашто ми не направимо свој ‘црногорски свијет’ и не промовишемо га? Имамо сијасет ствари које можемо да промовишемо”, казао је Спајић.

Упитан зашто је онда састављена влада у којој није било мањина, а скоро ни Црногораца он је рекао да су заиста били близу договора са мањинским народима, албанским странкама и Бошњачком странком.

“Мислим да је то једна велика пропуштена прилика, не само нас него и тих странака”, казао је Спајић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

75 thoughts on “Милојко Спајић оснивач црногорског света!

  1. Спајићу , мислио сам да си човјек вриједан пажње . Сад ми је јасно да ни Мило Ђукановић није антисрбин колик си ти . Пљунуо си на самога себе а тек штра ће ти народ урадити видећемо . Елем да сумирамо , ти си једно велико НИШТА .

    82
    9
  2. Je..s mi sve, nema jednoga politicara srpskoga koji kad śedne ispred Šukovića ne izgleda ko prepanuto đače. E ako mi je ovo jasno paski poginuo

    60
    5
  3. Sa mudroscu i razboritoscu prevazisao je bivseg premijera Zdravka …Dobro bi za Mickea bilo da ne izgovara sve sto mu se tumba po glavi kao onda na Cetinje kad je savjetovao Patrijarha i Mitropolita da se maskiraju u bolnicko osoblje…Jer ocigledno da ne rasudjuje bas najbolje….Ima li nade da nekada kod nas znanje i ljudskost pobijede pa u poziciju da odlucuje dodje neko kome udba nije zavrsila skolu i izdala diplomu,i da njegovo znanje bude prepoznato na djelu ,ne mora biti ekspert ,samo da nije izdajnik i fuka.a…

    68
    4
    1. Dobro im nije rekao da se preruše u Akvamena i Spajdermena, pošto mu se tu svo standardno obrazovanje završava a nastavlja sa čuvenim „hedž fondom“, poslednja baba na Prokletijama je naučila taj pojam slušajući to japijevsko ispiranje mozga.

      48
      3
  4. A MOJI SRBI PLJUVALI STE PO FRONTU DA SU OVAKVI I ONAKVI EVO VIDITE KO VAM JE UVALJEN MLADI MONTESUPKOVICI
    NEKA JE VJECNA SVETOSAVSKA SRPSKA CRKVA I SAV SRPSKI ROD

    102
    10
    1. Neka sto su pljuvali no sto ce glasati prije ova gnjide no biko kojeg Srbina,jbg dobili posao za 450e i postali vjerni konjusari.No kako im bi prica pustite veli da se vlada formira.Daleko bilo.

  5. Kakav skok u cmar zapadnjackoj civilizaciji .
    Taj tvoj vrli zapadnjacki sistem i svijet te je samo tome i naucio . Da se tiskas i da das do znanja da bi sve uradio za pare . Pihhhhh . A znala ti je baba da ne valjas . A ne valja joj ni DPS tako da je baba omasila samo s jedne strane

    71
    3
  6. Konacno bez uvijanja da kaze da je dete zapada i da promovise te vrijednosti. Mada je bilo ocigledno i ranije. Dijete DPSa bolje receno!
    Drago mi je sto si dao ove izjave da se otrijezne i oni Srbi koji su slijepi pored ociju!
    A odakle je kupiljena vila od 800 000 evra? Da nije donirala ambasada?
    Da bar nisi ni dolazio iz Singapura…

    74
    4
  7. Ovaj mučenik se ponovo preporučuje američkoj ambasadi samo da se ne vraća u Singapur gdje je vjerovatno morao i da prespava i pere zube na radnom mjestu posle radnog vremena, dok je ovdje proputovao svijet i banio o našem trošku.

    83
    4
  8. POSLE OVOG INTERVJUA I TREBA DA OTVORIŠ AMERIČKI INSTITUT ZA TUĐA MIŠLJENJA, JER STRANKU NEMOJ OSNIVATI, NI TVOJA BABA SE NEĆE TU UČLANITI…

    102
    4
  9. Da! Bez droge, korupcije, dobro zdravstvo , poljoprivreda, prosvjeta, putevi…,,,, ti prvi da vratiš ukradeno, svi da vratite ….. Krivi da objasni otkud Milosu pare za onoliku kućerinu. Slagao je da je od svadbe. 50 ljudi nije bilo!

    62
    2
  10. „Улазак у НАТО био је добар потез“ – без овакве изјаве нема ни успешног формирања нове партије и још важније ни остваривања политичког успеха у Црној Гори. Приде „Ја сам дете Запада“.

    Уласком у НАТО заправо Црна Гора ништа значајно није добила. А шта је дала? Дала је своју територију да Србија буде потпуно окружена НАТО земљама, заправо савремена Црна Гора олако је дала своју част.

    102
    4
  11. Moj Spajke , ti kao da si sa Marsa pao , promovises zapadnjacke vrijednosti i slavodobitno i euforicno o Nat-u. Ako mi navedes bar jednu zapadnjacku vrijednost koja nas je usrecila ja cu se poturciti. Zar taj Zapad nije u zadnjih 30 godina nije napao bar toliko suverenih zemalja poput Iraka ,Libije Sirije ,Avganistana .zar su te vrijednosti sto 5%amerkanaca ima vise bogastva no pola svijeta , zar su te vrijednosti sto promovisu gej brakove , zar taj Nato nije ubijao djecu na nosi i u igranju u tvojoj drzavi i to bez dozvole UN. Spajke ja sam te procitao prvog dana i tebe i Jakova Crnogorca , i vi cete da nam branite Srpske interese ? Samo Srbima mozete biti podmetnuti.

    120
    3
  12. И он је представљао Српски народ?! Тако је незнавено прогурао Европа сад и угрозио здрава предузећа. Укинуо порез и доприносе на здравство! Био је против устоличења митрополита на Цетињу, све до 30.-ог гласали дрпс. Још дукљанин! Неаконито задужио ЦГ. Завршни предао 31.03. када је задњи дан за усвајање ? И оно нас представљало?! Спавач.

    120
    2
  13. SVakoga treba podržati samo ne DPS.Podgorica ima 35% stanovnika Crne Gore i oni računaju na tu pobjedu kao biti ili ne biti.Kad Podgorica bude oslobođena pa pa DPS u muzej.

    81
    7
    1. Ovo je Dps kadar sve glasaci i sluge Dps-a,ili ja makoh Leposavica,priznah kosovo,proglasih Srbe genocidnim,ne potpisah ugovor sa crkvom.Je li ovaj narod glup ili potkupljen???

  14. Несрећни Милојко. Послије коктела са Ханом, требало је да останеш код бабе. Никако да дајеш интервјуе.

    Шта вели професор Кривокапић? Како му се свиђа овај твој наступ?

    Сјети се оне љубавничке интернационале 🙂

    90
    1
  15. Ja sam dijete Zapada?????????? Ne znam gdje si se rodio jer nijesam gledao tvoju biografiju sto na kraju i nije vazno,koje skole si zavrsio i gdje ni to ne znam,ali se jedno vidi da si ideoloski i nacionalno nezaintersovan ,nemoj slucani kada si na Zpad da kszes da si Srbin ili PRVOSLAVNI,ovo ti mogu kao otac poruciti,narocito u Njemackoj.Kakvu ces politku voditi ili neces to se iz ovog intervjua ne moze zakljuciti,ali sve mi se cini nesto izmedju URE i SNP-A,zasto SNP-a pa to je svkome jasno izjasnjavaju se kao Srbi a vidimo ko su sto je samo problem da gledaju politicku korist od tog izjasnajvanja, a ti sve mi se cinis ipak ne gledas.Bio si u vlasti kazes 16 mjesci i radio si naporno ,vjerujem sigurno i da si se trudio,ako budes u nekoj stranci ne zanm kojoj ili cijoj nemoj ti o ideologiji govrit ovo ti je moj svajeta radi strucne poslove za koje se trazi neko vjerovatno kao ti,nijesam strucnjak po tom pitanju da te ja ocjenjujem,ali ako plediras na galsove Srba nemoj o SRPSTVU vise da govoris jer su nas branili predstvljali svi dok su dobijali galsove .To sto baba je rekal ili nije rekal to je kod nas u svakoj pordici tako, ili bar u 90% i to ti vjerujem od riejci do rijeci.Pokusaj da poboljsas stndard naroda a o ideolgiji vjeri i Crkvi jos ce bar 100 godina komunisti u Srbiji i Crnoj Gori pricati,i pokusavati na tome da zarade,jer oni su rusili sve to 100 godina ,pa sada kada je sve sruseno oni misle da ceto da obnove.Dokle oni to trabunjaju ,(iedna vrsta polusvjesnog stanja) ,pokusaj s novim ljudima da nam zaustavis odliv omaldine,a Crnogrci kada vide da se moze od toga zivjeti bili oni Srbi ili Crnogrci zabiorviti ce i vjeru-Crkvu i naciju uslovno receno ,jer sada od toga zive sve stranke ,bas sve.Jedni napadaju a drugi se brane kao nas Srbe barne i tako u nedogled a uvjek na vlasti.
    Kako god uradis i kakao god bude zelim ti uspjeha kao nekoj gardjanskoj strnci a narod ce pozanti ima li tu sta novo i da li je to neki boljitak ili ne,vec su bili nesto prepoznali opzicija, i opozicija u Vlastgi pa su Vas zato i srusili!Narod i vidi i pamti a vama puno srece i uspjeha,dako se i mi opametimo a dok je Srba bice i drzave SRBA!

    20
    57
    1. Ima samo jedan manji problem Vezano za tvoju pricu I savete mladom junosi… a to je da je lik evidentno ili bio nezaposlen ili je radio sekundarno sekundarne poslove… dobio igracku zvanu teritorija Cg I igrao se 16 meseci… gde su mu reference, rezultati( osim zaduzenja)….

      82
      2
    2. Што га брани кад га не одбрани. Мој Никола. Ово ти је најгори пост досад.

      77
      1
    3. A što ga brani kad ga ne odbrani? I mi i tebi i njemu želimo uspjeh koji neće ići na štetu interesa srpskog naroda kao do sada. To što podržavaš njegovu građanističku političku orjentaciju u koju se savršeno uklapa njegov a izgleda i tvoj Crnogorski svijet, dok istovremeno kinjiš nacionalno određene srpske stranke i lidere, dovoljno govori o tome koliki si ti i kakav Srbin! Ili to tako mora kad si još jedan gastarbajter u ,, civilizovanoj “ Nemačkoj?

      73
      1
  16. To je taj singapurski ekspert koji je podvaljen srpskom narodu i izabran za ministra, iako nije ni učestvovao na izborima. Kao i Milatović, bivši ministar Spajki je velji montenegrin koji je bio protiv ustoličenja Mitropolita Joanikija na Cetinju, ubačeni zapadni kadar duboko posvećen ostvarivanju njihovih a ne interesa većinskog pravoslavnog naroda Crne Gore, konkretnije Srba.

    Nije uzalud Nebojša Medojević koji je iz Pljevalja baš kao i Spajki, u više navrata javno govorio da su Spajki i njegova porodica godinama podržavali i glasali DPS, sve do poslednjih parlamentarnih izbora kada je zbog obećane pozicije u novoj vlasti vjerovatno glasao za ZBCG, odnosno za sebe, mada ni to nije sigurno!?
    Znači, kako Medo tvrdi znajući ko je ko u Pljevljima, nije samo baba glasala DPS!

    Dobro je što je do kraja ogolio svoje stavove i stavove ljudi iz vrha pokreta ,, Evropa sad “, gdje su još profesor Krivokapić i Janko Milatović! Dobro je što je sam priznao da je čovjek zapadnog sistema koji bez zadrške podržava NATO, a još je bolje što je konačno javno priznao da mu smeta ,, Srpski svijet “ i da bi on kao pandan promovisao ,, Crnogorski svijet “, čime pokazuje da je na istim ideološkim dužinama sa Milom i Draginjom i ostalim ideološkim naslednicima Sekule Drljevića.

    A najbolje od svega je što je konačno razgolitio neviđeno licemjerje ,, najvećih “ Srba – takozvanih Srba na baterije i Zdravkovih svjedoka, jer se više ne mogu kriti iza ovakvih antisrpskih stavova stranke u nastajanju ,, Evropa sad“, a pritom se izdavati za velike Srbe i vjernike!

    Samo FRONT OSLOBAĐA!

    128
    9
  17. Црква нам је увалила ове дркљане на челу са 200%-тним. И та црква, која се од референдума до прије годину звала „Православна црква у ЦГ“, очигледно дијели идеолошке погледе са својим штићеницима.

    46
    16
  18. Bravo momče…. Svaka čast za ovaj intervju… Nadam se i da će ga prosrpski političari veoma pažljivo pročitati… Kao i običan, slobodnomisleći svijet… Meni je odavno sve bilo jasno, ali izgleda, da mnogima nije… Još jednom, aferim mladiću….

    61
    17
  19. Ocigledno je da je Dritan naiskreniji politicar od svih.S njime je sve cisto,nema skrivenih agendi,poput ovog Spajica i Milatovica.

    28
    42
  20. Ево и овај усташа Шуковић може да за нешто буде од руке. Позвао је овог бившевладиног, тј. Амбасадиног намјештеника на разговор и разголитио му ставове и намјере до сржи. Сад и они политички неразбистрени, попут Маје, могу да виде ко је ко. И кога часни Срби не смију подржавати!!!
    А ти мој Спајићу ми поздрави бабу и питај је да су случајно Пљевља припала држави својих ослободилаца, а не Црној Гори, шта би сте она и ти били по народности и кога би гласали?… Тешко народу коме дрезденске и комунистичке границе одређују нацију, вјеру и језик!

    87
    2
  21. Овоме маломе се не сме дозволити да има било какав утицај на политику у ЦГ. Неупотребљив је. Ето му Запад. Рођен за роба.

    90
    2
  22. Zašto bi ti kao Srbin pravio crnogorski svijet? I baba ti je Srpkinja. Baba u inat Dfu, agresivnom ii primitivnom, glasa Dps?

    30
    49
    1. S obzirom da si živio na Zapadu i usvojio te zapadne vribednosti, obavijestio bih te da je referendum pokraden, i da i dalje većina gradjana, ogromna većina, želi dobre odnose sa Srbijom, a neki i zajedničku državu. Tako da bi taj tvoj crnogorski svijet trebalo praviti u okviru srpskog svijeta, kao njegov sastavni dio. Skoro svi Crnogorci u Srbiji se izjašnjava po nacionalnosti kao Srbi,,,, a mmnogo ih je. Zapravo, Crnogorci i Srbi su neosporno jedan te isti narod!

      57
      27
      1. Dodao bih samo da su svi Crnogorci Srbi, ali svi Srbi nisu Crnogorci.

        U Crnogorce ne ubrajam Montnegrine, komunjare i ostale potomke Talijanskih fasista.

        44
        4
    2. Nije lako otkriti i pročitati lukavoga, ali kao što vidiš većina te je pročitala bote. Džaba braniš Spajkija i vaš crnogorski svijet i napadaš Front, jer su i on i Krivi i Jakov pukli taman kao i tvoj pokušaj sarkazma. Spasa vam nakon ovoga iskakanja mlađahnog ljubavnika nema.

      45
      3
    1. Чувамо се за неко ново „српско сутра“. Надам се да ће да буде скоро.

      54
      4
  23. Ko misli, da sacuva Crnu Goru, glasace za Srpsku stranku, jer ovi montenegrini, tzv. crnogorci, uniste sve zasta se dohvate.Dosta je bilo prevara, sa dualnim identitetom, nadam se da , ta prevara vise nece proci.

    94
    6
  24. Баба гласала за дпс а он као бајаги није.Позапошљавао све кадар дпс а србина ниједног нити је хтио да да одобрења за запошљавање по конкурсу.Кривокапићев 200 посто црногорац.Протува белосведска,мисли народ је луд.Видјели смо твоје способности.Прикључи се белведерцима што није искључено и да нијеси и прекрсти га у ,,црногорски свет,, па немој да се зове комитски покрет.Умјесто ујака пригрли Мираша.Срамота за једног младог човјека шта говори.

    103
    7
  25. Neobavešten čovek.
    Crnogorski svet je formiran na Belvederu i imamo priliku da gledamo svakodnevnu promociju kroz njihovo delovanje od paljenja guma do kamenovanja dece. E, sada je vreme da se i bivši ministar i ljubavnik različitih nacija pridruži tom svetu i gađa one koji su ga na izborima glasali. Tim činom bi ostvario sve ono što nije uspeo u svom mandatu.

    106
    6
  26. Јој, земља ће се отворити под безумљем монтенегринским! Кад сестрић једног владике Српсе Цркве тако збори, подржаван из „правоскавне“ сјенке, шта остсје за комитаре у Дритаре!
    Црна Гора на самрти, а попови ни да је причесте истином!

    74
    24
    1. Nije on sestrić Vladike Metodija, u pitanju je laž i prestanite više da širite tu podmetačinu koja je osmišljena u udbaškim i krugovima oko Zdravka nejakoga, kako bi isti pobrao simpatije vjernika.

      59
      3
      1. Jeste sestrić izvanji Metodija po majčinoj liniji….samo po sebi to nije problem, to je privatna stvar. Problem su njegovi javni i prevrtljivi stavovi.

        46
        5
        1. Проблем јесте, зато што је покварењачки и по тој линији навртао симпатије Срба на своје монтенегринске воденице!

          38
          1
        2. Čuš jeste sestrić izvanji? Jedno je kad je neko sestrić rođeni što se pokušava naturiti i spinovati, a nešto sasvim drugo dalji rođak koji je peto, šesto ili sedmo koljeno!

          29
          2
      2. Па мање се, Јошуа, љути на неког ко је погријешио зато што је вјеровао Здравку Кривокапићу и његовим средствима информисања, а више се љути на Кривог који је овакву сподобу на таласу такве лажи прогуравао ђе је хтио, и на самог Спаића који то није никада демантовао.

        30
        1. Nema ljutnje nikakve na pisca komentara, samo ukazivanje na spinovanja koja se odavno provlače oko te teme. I tačno se tim redom kako si naveo i treba ljutiti na one koji su uzrok svemu ovome.

          20
    1. Ova baba kod Spajića(bilo da je sa majčine strane od Lopušina,ili očeve) jedino iskreno govori šta oni porodično misle što se tiče politike,i za koga su, iako su iz Pljevalja,ali fukare svuda ima.

      26
      1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *