ИН4С

ИН4С портал

Руски тенисери ће моћи да се такмиче на Ју Ес Опену

1 min read

Ју-Ес Опен; фото: usopen.org

Руски и белоруски тенисери ће моћи да играју на овогодишњем Отвореном првенству САД, упркос руској инвазији на Украјину, саопштили су данас организатори тог гренд слем турнира.

Извршни директор Тениског савеза САД (УСТА) Лу Шер рекао је данас за агенцију АП да је Савез одлучио да дозволи руским и белоруским тенисерима да се такмиче под неутралном заставом, као што је то био случај на другим тениским турнирима широм света, укључујући и Ролан Гарос који је завршен 5. јуна.

Откако је Русија започела нападе на Украјину у фебруару, руским спортистима је онемогућено да се такмиче у бројним спортовима, укључујући и бараж за одлазак на Светско првенство у фудбалу.

Руски и белоруски тенисери, такође, неће моћи да учествују на предстојећем Вимблдону што је одмах изазвало реакције тениских урдужења, као и неких истакнутих играча попут браниоца титуле Новака Ђоковића. У мају су АТП и WТА саопштили да неће доделити ниједан бод на Вимблдону ове године.

Ју Ес Опен почиње 29. августа у Њујорку, а титулу у мушкој конкуренцији ће моћи да брани руски тенисер Данил Медведев.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Руски тенисери ће моћи да се такмиче на Ју Ес Опену

  1. Значи британци истрајавају на фашизму и показују своје право лице . Ништа ново тако су се понашали и према Индијанцима , док их нису свели на ниво статистичке грешке . У Индији би исто то направили да нису наишли на мудраца јачег од британског царства Махатму Гандија . Гдје год су прошли кроз Африку оставили су крвави траг иза себе . У Аустралији и Новом Зеланду , Маори су у траговима . О Хавајима и њиховој краљици да не причам , туга . То је та ЛУКАВА империја . За Крст Часни и слободу златну !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *