ИН4С

ИН4С портал

Породица Веселина Вукотића има седам станова и милионски вриједне парцеле

1 min read

Фото: ПРЕСС

Породица ухапшеног бившег предсједника Одбора директора компаније “13. Јул Плантаже” Веселина Вукотића посједује милионски вриједну имовину у Црној Гори.

Према подацима портала ПРЕСС, ради се о имовини која се налази у више црногорских градова – Подгорици, Даниловграду, Херцег Новом и Будви.

Највише непокретне имовине посједује Љиљана Вукотић, супруга Веселина Вукотића koja према подацима Управе за катастар и државну имовину посједује четири стана.

Лист непокретности

У катастарској општини Свети Стефан купила је стан од 63 квадрата и гаражу од 13 м2.

Стан од 34 квадрата, који је такође стечен куповином, посједује на Цетињу. Ту су и два стана у Подгорици, један од 101 м2 и други од 146 квадрата, двије гараже и нестамбени простор.

Већи стан налази се у згради коју је градила фирма Челебић, која је у власништву Томислава Челебића – пословног партнера Веселина Вукотића и Мила Ђукановића, предсједника државе.

Лист непокретности

Љиљана Вукотић посједује милионски вриједну непокретну имовину у Херцег Новом, у катастарској општини Радованићи, гдје цијена квадрата достиже и 500 еура.

У тој катастарској општини води се као власник воћњака пете класе од 4.651 м2. У истом мјесту посједује и заједничку парцелу од 1.080 м2 са Оливијом Ивановић, супругом Петра Ивановића, савјетника предсједника државе.

У дијелу терети листа непокретности у јануару 2008. године евидентирана је хипотека у корист некадашње Хипо Алпе Адриа банке на износ од 745.000 швајцарских франака.

Љиљана Вукотић посједује парцеле од неколико хиљада квадрата и у Општини Даниловград (КО Ново село).

Веселин и Лиљана Вукотић имају три кћерке – Милицу, Милену и Марију, које су такође стамбено обезбијеђене и које посједују три стана у Подгорици (62, 79 и 47 квадрата).

Према подацима Управе за катастар и државну имовину, ректор и сувласник Универзитета Доња Горица (УДГ) нема станова регистрованих на своје име.

Има међутим око 5.787 квадрата земљишта у катастарској општини Ново село.

Бивши чланови Одбора директора подгоричке компаније “Плантаже” Веселин Вукотић, Божидар Михаиловић, Ђорђе Рајковић, Сеад Шахман, Душко Перовић и Аница Хајдуковић ухапшени су у понедјељак 11. јула по налогу Специјалног државног тужилаштва (СДТ),

Након што су саслушани у тужилаштву Хајдуковићева је пуштена да се брани са слободе, док је осталима одређен притвор од 30 дана.

Из полиције је саопштено да су ухапшени због сумње да су извршили кривично дјело злоупотреба службеног положаја у привредном пословању у вези са послом са компанијом “ОМП инжињеринг”.

Прочитајте још:

НЕЧУВЕНО: САД годинама тајно користила становнике Маршалских острва за проучавање ефеката радијације и нуклеарног отпада

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

7 thoughts on “Породица Веселина Вукотића има седам станова и милионски вриједне парцеле

  1. Dzaba krecenje ako se imovina neoduzme,nemojte ih ni hapsiti da i tu drzava ima troskove.Koliko mi je poznato tuzilastvo je postojalo i prethodnih 30godina i radili su sta?…cuvali ledja lopuzama i dobijali nadoknadu od istih naravno na teret drzave.

    12
  2. Postovani sugrađani.Ukoliko je ovo sve tačno ovdje se ne radi ni o desetinama ni o stotinama niti o milionima već o mnogo većoj pljački CG i naroda.Dogorelo je do nokata.Ogroman broj naroda je na prosjackom štapu.Poštovana braćo i sestre svih vjera i nacija da svi koji CG poštujete i uvažate kao svoju kuću shvatimo da smo u provaliji iz koje se teško izlazi.Postavio bi pitanje za tri osobe iz SDP stranke meci im navoditi imena da kažu dali je ovo najteža okupacija i da li ovi nazovi ljudi koji rade ovo pripadaju Srbskom ili Ruskom svetu ili možda nekom trećem.Neviđena sramota.Neko se bori za goli opstanak neko..?Hvala redakcijo malo odužih ali boli me i srce i dusa kad vidim penzionera da se upisuje u knjigu za hleb dok ne primi penziju.

    11
  3. SVE JE TO POSTENO VESO NAPOLEONOV ZARADIO, AKO GA TUZIOC UPITA KAKO OD PROFESORSKE PLATE IMA DA NAJEBE, NE VESO NEGO TUZIOC, TAKO KAZE FUKSA IZ RASTOKA.
    DJE GOD SE NESTO MAZNJAVA TU JE PETAR PERUSKA, LOPOV KOD LOPOVA.

    22

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *