ИН4С

ИН4С портал

Призива ли Ђукановић „Олују“ по узору на Хрвате: Србе из Црне Горе чекају колоне и трактори ако се не „опамете“

Мило Ђукановић

У ауторском тексту намијењеном црногорском „бирачком тржишту“ у којем себе промовише у спасиоца државе, предсједник Црне Горе Мило Ђукановић није могао а да не помене дежурну мантру о клеронационалистима, „великосрпској хегемонији“, и некаквим мрачним плановима Београда да покори Подгорицу.

У мору већ отрцаних флоскула, уздрмани господар Монтенегра потцртао је и једну опасну паралелу – упоредио је Србе из Црне Горе са онима које је хрватска власт збрисала 1995. у злочиначкој акцији „Олуја“.

Тако црногорски лидер утврђује да је „у нашој држави сваки Србин једнакоправан грађанин са сваким грађанином Црне Горе друге националности“, а затим иде злокобно поређење „само што лидери српских странака у Црној Гори своју политичку борбу воде на платформи државне политике Србије и СПЦ као њеног главног протагонисте. А, као што знамо њихова платформа је Велика Србија, без Црне Горе и Црногораца. Погубност те платформе су, рецимо, Срби у Хрватској апсолвирали.

И своје место под сунцем, у својој држави Хрватској, траже и налазе својом памећу. У Црној Гори нажалост још нису“ – поручио је Ђукановић, не откривајући сасвим да ли ће Срби у његовој држави, ако се не опамете по мерилима ДПС, завршити као они у Туђмановој Хрватској – у избегличкој колони на тракторима.

Борба

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

17 thoughts on “Призива ли Ђукановић „Олују“ по узору на Хрвате: Србе из Црне Горе чекају колоне и трактори ако се не „опамете“

  1. Zna taj smrad da su njegove prijetnje obična prda kulaševa,jer bi mu u slučaju da krene bila tijesna i katunska.
    Nema više uzmicanja,naprijed drogašu znojavi da te vidimo na junačkoj poljani a ne samo u kokainskom dimu.Smradu jedan ustaški.

    12
    2
    1. Buks, ne samo da taj olos vrlo dobro je upucen da se to nikada nece desiti, jel su Srbi vecinski narod u CG, no bi ustasi zavrsili u sumama, ali ne u otporu, no bi zavrsili kao sto su njihovi preci zavrsili u „blajburg“, a da ne pricam koju sudbinu bi „poglavnik“ sa „titograda“, doziveo, njemu ni Spuz ne bi pomoglo.

      2
      1
  2. Milo Đukanović je crnogorski kleronacionalista, NATO-EU naci-šovinista i CG građanista Tuđmanovskog profila. Onome kome to nije jasno: ili je lud ili jede bunike. On sanja traktore, bljeskove i oluje, orkane i tornada, i da etnički očisti Crnu Goru „od sviju negrađanskih, nazadnih velikosrpskih elemenata“. Samo ima jedan problem: nacionalnih Crnogoraca je tek oko 280.000.
    „Mala duša malena i snaga!“

    8
    2
  3. Надам се дуго трајати неће
    прије него се под земљу оде,
    једнога дана ако буде среће
    гледаћу како га свезаног воде…

    19
    2
  4. Уииииипп , расточки дрогашу , једва чекамо да видимо како ће те то да нас „проћерате“ из Црне Горе,то бих волио виђет па да једном за свагда очистимо Црну Гору од комунистичке фашистичке и нацистичке прљавштине!!!

    21
    2
  5. PRIZIVA I TO JAVNO. SAMO NEKA OVA VLADAJUCA ĆUTI I NA NJEGOVE RECI I RECI SDP ETO VAM I OLUJE I UKRAJINE!! TU BANDU NOGOM ZA VRAT UMESTO DA ZGAZE ONI GLUVI!!

    37
    2
  6. Kada Bog covjeku oduzme sve sto ima
    On ipak opstaje sa sa svojima.

    Kad mu Bog oduzme pamet i razum
    Takvom vise pomoci vise nema. On
    je mrtvo bice pa pisao sta pisao..
    Takvi nijesu autori vec jadovi
    koji nijesu za pominjanje vec su za
    Zaljenje.

    43
    1
  7. Џаба поглавниче позиваш на тракторијаду, ова планета више није толико велика да негдје човјек може побјећ од злотвора и фукара, тако да ми немамо гдје побјећ, зато нам је једино решење борба против сваког ко има зле намјере према нашим породицама па ко што понесе. А и за Србе из РСК не брини, бјежали су на ономе што су имали и у зноју зарадили, бјежали су и на тракторима али да знаш и ти и усташе, једног дана ће се потомци тих Срба вратити, само на руским тенковима. А ти ћеш то гледати из сунчаног Сибира!!!

    71
    1
  8. Е,Ђукаје,када би то што пишеш и збориш поновио на гробове твојих ђедова и прађедова неби пријетио проћеривањем и злочинима.Ти ли то ричеш са равног Цетиња ка хоџа у давна врјемена?

    53
    4
  9. Ja samo zakljucujem I vidim Djukanovica, ne na traktoru, ali u nekom privatnom avionu, brzih dana kako leti (bjezi) na neku egzoticnu destinaciju u neku daleku zemlju, sa svim nasim novcem I bogatstvom koje je pokrao, ako ga tuzilastvo prije toga ne procesuira I privede pravdi.

    88
    5
    1. А нећемо га пустити, не дао Бог!нема више егзотике, доста је било на наш рачун , на рачун најмање 20%људи у Монтенегру који живе испод границе сиромаштва, на срамоту државе, лопова и тобожњег Пријешједника! Овдје и одмах да положи рачуне за сва срамотне дјела њега у његове породице!
      Дошла вода до пода, нема чамац ко да дода!

      21
      1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *