ИН4С

ИН4С портал

Мустафи: Албанци у прешевској долини треба да имају иста права као Срби на северу Косова

Мустафи је на Фејсбуку* навео шест тачака споразума које је премијер Косова Аљбин Курти затражио у разговорима са председником Србије Александром Вучићем у Бриселу.

„Општи принципи билатералних односа (међусобно признавање, улазак у све међународне организације), решавање проблема из прошлости (нестале особе, утврђивање и решавање проблема силованих, расељених лица, уништавање јавне приватне имовине и враћање артефаката и свих других артефаката које је Србија украла са Косова и на крају ратна репарација коју Србија мора да плати), сарадња у будућности, реципроцитет у истим правима за Албанце у прешевској долини као она која имају Срби на северу, преиспитивање раније договорених споразума и коначно решење“, каже Мустафи, преноси Косво онлајн.

Према његовим речима, то је историјска прилика за помирење због будућих генерација.

Ово је прилика за трајни мир, јер оно што Албанци из долине желе себи, ми то не ускраћујемо другима. Али оно што је другом дато, то нам нико други не може одрећи! Мањине више не могу бити извор подела, већ морају бити мостови који повезују наше судбине ка европској будућности“, рекао је Мустафи.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

7 thoughts on “Мустафи: Албанци у прешевској долини треба да имају иста права као Срби на северу Косова

  1. 30 hiljada ce uci u Srbiju Otvoreni BalkanZa vrijeme Envera svi bjezali preko u Kosovo mi ih zalili.Tako bi sa kraljevinom Srba I Htvata Izgubismo sve.Tito I’m kumovao da imaju po desetoro djece .Mi smo glup narod.Srbija majka svima.Nema pomirenja dok je Jasenovca Oluje Zute kuce.I dok se ne stane na put domacim izdajnicima.Aktivnih trideset hiljada Placenici Evrope.Crnu Goru Milo ogolio I svi srecni I zadovoljni.Strasno

    15
    2
  2. Mogu Albanci imati ista prava, naravno, ali tamo negde u Albaniji ili u Kavkazu prema Azerbajdzanu odakle su poreklom. Sa narodom, poput albanski, koji je preko tursko-muslimanske okupacije Srbije, nasilno dosao na ovim prostorima, nema o cemu da se raspravlja i prica, njih ocigledno treba vratiti odakle su poreklom. Da su se Albanci useljavali u prazan prostor, da nisu vrsili nasilje nad Srbima radi tog istog useljavanjem, onda Srbi ne bi imali nikakav legitiman odgovor, a posto znamo da za razliku od Srba koji su se masovno useljavali u Krajini, na prazan prostor, Albanci na Kosmetu i na jug Srbije su preko turske okupacije vrsili svoj teror nad Srbima i njih oterali, tu je velika razlika, Srbi u Krajini nisu nikoga proterali, ni ti u Vojvodini.

    11
    2
  3. Не дај Боже никоме па ни њима, Срби у северном делу КиМ живе без права и у гету. Овај је нешто погрешио или није упознат како је где. Мада чисто сумњам јер знају они добро како је где ал се по обичају праве луди.

    15
    1
  4. „Mudra GlaVo“…. Je si li Siguran Sto TraZis?….
    Ista Prava…. Kao Srbi na SjeVeru KosoVa….
    IZnesi, NaVedi Nam TA PRAVA….

    9
    2
  5. Ваљда ће се наћи неки СРБИН који ће решити све шиптарске проблеме. У долини и на брду.

    10
    1
  6. E onda ste ga ugasili Mustafi. Ali se slazem sa vama. Srbi bi trebali sto se tice Kosova uvesti reciprocne mjere prema Albancima koji zive u Srbiji. Zasto vise popustati. Samo ista prava Vucicu,pusti pametovanje. Predji sa rijeci na djela.

    23
    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *