ИН4С

ИН4С портал

Вучинић за ИН4С: Никада више не смијемо дозволити да се на власт врати партија која је Црну Гору одвела у суноврат

1 min read

Максим Вучинић Фото: Радничка партија

Званично нијесмо добили предлог да мандатар нове Владе буде неко из цивилног сектора, нити је спомињано име директорице центра за грађанско образовање Далиборке Уљаревић, казао је за ИН4С, Максим Вучинић, лидер Радничке партије и посланик у Скупштини Црне Горе.

Како се у медијима спекулише претходних дана, постоји иницијатива да будући мандатар за састав нове Владе, буде из редова цивилног, односно невладиног сектора. Према писању појединих медија то је Далиборка Уљаревић, извршна директорка Центра за грађанско образовањe. Како коментаришете ову иницијативу?

Једино рјешење које је за нас легитимно, да се Влада конституише на основу оне парламентарне већине која је побиједила на изборима 30 августа. Експерименти попут експертске и мањинске Владе показали су се врло брзо неодрживим, и једино легитимно и поштено рјешење према грађанима Црне Горе је да Влада буде политичка!

Поштујући демократске принципе, онако како су грађани одлучили на парламентарним изборима, када се завршила тродеценисјка аутократка владавнина Демократске партије социјалиста.

Уколико се, пак, испостави да је иста реална, да ли ће Ваша партија подржати такву одлуку?

Никада више не смијемо дозволити да се на власт врати партија која је Црну Гору одвела у суноврат, политички, економски, све за корист малог круга људи присталица ДПС-а, а на штету грађана Црне Горе који и данас осјећају посљедице деструктивне политике ове политичке партије.

Званично нијесмо добили предлог да мандатар нове Владе буде неко из цивилног сектора, нити је спомињано име директорице центра за грађанско образовање Далиборке Уљаревић.

Такође, намеће се као једно од решења за мандатара и нестраначка личност. Какав је Ваш став по том питању?

Надамо се да ће парламантарна већина коју је народ само одабрао да управља државом 30. августа, постићи договор, и да ће на основу тога бити изабран мандатар, који у овом случају не може бити нестраначка личност. Ако желимо да градимо демократско друштво, морамо поштовати принципе парламентарне демократије и у складу са њима формирати већине и владе.

Црна Гора налази се се у специфичној политичкој ситуацији, из које, ако смо одговорни политичари морамо брзо изаћи, јер државни апарт не може да трпи овакво закочено стање.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

10 thoughts on “Вучинић за ИН4С: Никада више не смијемо дозволити да се на власт врати партија која је Црну Гору одвела у суноврат

  1. Odavno smo mogli da je zapečatimo ali URA i Demokrate nesto izvode
    Ali milova banda zavrsi u spuzu a ne u sigurnu penziju
    To su gradjani trazila 30.8

    3
    1
  2. Sad pogledao ko je dotična, pa evo jedan citat, a dotična neka ospori ako nije tačno:
    „Najtežu krađu tuđeg autorstva, međutim, Daliborka Uljarević je počinila zloupotrebivši rukopis knjige “Demokratija”, autora profesora Radovana Radonjića, koji joj je kao urednici i predstavnici izdavača bio poveren na čitanje i pripremu za objavu. Analiza njenog diplomskog rada pokazala je da je Uljarevićka iz pomenutog rukopisa, bez ikakvog navođenja izvora, bezočno pokrala i prepisala čitave pasuse predstavljajući ih kao svoj autorski rad. Pored toga što za pomenute citate nije navela izvor, osnivačica i izvršna direktorka Centra za građansko obrazovanje, knjigu profesora Radonjića nije navela čak ni u spisku literature na kraju svog diplomskog rada, što jasno ukazuje da nepropisno citiranje nije bilo rezultat slučajnog propusta, već namernog prikrivanja stvarnog izvora koji je koristila u pisanju svog završnog studentskog rada.“
    Dotična je prava ličnost za sastav Vlade.

    9
    1
  3. Definitivno treba da se uvedu psihotestovi za sve koji hoće da vrše javne funkcije , da se provjeri od strane stručnog osoblja da ne postoji slučajno u tragu kakvih duševnih bolesnika , da nam se ne bi ponovila tragedija nalik cetinjskoj.

    11
  4. Не смијете више дозволити да вам другоразредни европски политичари попут Лајчака,чија баба и мајка не тако давно по црногорском приморју продавале чешки порцелан за „две червене“праве владу,јер тим потезом омаловажавате и народ и вас као представнике народа.
    Ако смо толико неспособни да сами изаберемо вкаду,онда не треба ни да постојимо као држава.
    Кад тим другоразредним политичарима откажете послушност и ДПС ће сађ по себи отићи дефинитивно на сметлиште историје.

    16
    2
    1. Odin, u civilizovanom svetu vladu bira NAROD!!! Narod je izabrao 30.08 i izabrace opet. To se radi na izborima, znate? Ko se ne kandiduje ne bude izabran i ne ide u vladu – jednostavno je. Dosta je mucenja vode, nama zdravima je sve bistro.

      7
      2
  5. Pozdrav Maksime dobri momče . Da se zahvalim DF-u sto je svojom blokadom kojua je trajala do 19 avgusta od formiranja vlade Dritanove konacno uplodila plodom padom iste. Svaka vam čast kako ste istrajni samo mi nije jasno zašto je Milan cutao na dan izglasavanja nepovjerenju a dan prije mu je Dritan izčupao zetu iz Pg.treba li da brinem da nije slučajno Milan u nekoj vezi sa Dritkom .

    13
    5
  6. Поздрав Максиме добри момче. Свака част за став и за храбру борбу твога оца. Морам ти рећи, да је твој кадар по дубини СГ бивши активиста и велики борац тог дпса против кога се бориш. Здраво ми био.

    13
    3

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *