ИН4С

ИН4С портал

Спајић: Изузетне резултате програма Европа сад потврдила Европска комисија

1 min read

Фото: Европа сад

Бивши министар финансија Милојко Спајић поручио је да је Европска комисија потврдила изузетне резултате програма „Европа сад“.

Рекли су нам да смо дошли из провинције, стрпавши у кофер снове о уништењу Црне Горе… Рекли су доста о нама, а о нама је ипак најбоље рекао најновији Извјештај Европске комисије. Свијетла тачка Извјештаја је црногорска економија.  Она економија која захваљујући програму Европа сад расте- навео је Спајић.

Навео је да извјештај ЕК наводи снажан опоравак економије у 2021. и првој половини 2022., а даје добру оцјену за економске критеријуме.

Програм Европа сад усвојен како би подржао опоравак након пандемије и обезбиједио фискалне стимулативне мјере које ублажавају терет за домаћинства. Биљежи се опоравак који је довео до раста прихода и веома великог побољшања биланса буџета, наводи се у извјештају- додаје Спајић.

Поручио је грађанима да је извјештај ЕК најбољи одговор свима који мјесецима, због политичких поена, критикују Европу сад.

Одговор онима који држави предвиђају банкрот. Онима који су говорили да је здравствени систем пред колапсом. Онима који су тврдили да неће бити новца за плате и пензије- навео је Спајић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

3 thoughts on “Спајић: Изузетне резултате програма Европа сад потврдила Европска комисија

  1. Окачили омчу малим привредницима, покренули инфлацију, још више ојачали монополе, скоро за трећину увећали задуженост државе и не престају да се хвалишу на сваком ћошку. Каквом метлом најурити у Сингапуре, Јапане или већ одакле ли су се довукли.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *