ИН4С

ИН4С портал

Др Раосављевић за ИН4С: Политичке и демократске промјене нису пожељне, већ су императив због опстанка свих нас!

1 min read

Фото: ИН4С

Какво је тренутно стање здравства у Бијелом Пољу и како би се оно могло поравити?

За препород здравственог система неопходна је деценија озбиљног, планског и систематичног рада. Подсјетићу, да је здравствени систем Црне Горе и Бијелог Поља понижаван и деградиран протеклих 20 година, што се манифестовало дефицитом љекрског кадра превасходно на примарном нивоу у цијелој Црној Гори, нарочито на њеном Сјеверу. Ситуација је слична и у Бијелом Пољу. Након историјских демократских промјена 30-ог августа 2020. године, дошло је до позитивног искорака у начину избора менаџера здравствених установа. Финансијски положај здравствених радника је завидно побољшан, па могу рећи да су у том смислу љекари коначно добили мјесто које заслужују. Могу рећи да сам задовољан радом менаџмента обје здравствене установе у Бијелом Пољу након демократских промјена, али нисам задовољан финансијском подршком Министарства здравља здравственој инфраструктури у Бијелом Пољу, гдје прије свега мислим на теренске амбуланте, возни парк, подршку у изградњи и реконструкцији Опште болнице. Сарадња са локалном самоуправом у смислу подршке останка у Бијелом Пољу најквалитетнијег медицинског кадра и не постоји. Управо су и због тога битни предстојећи локални избори.

Да ли би побједа опозиције у Бијелом Пољу означила дефинитивни пад ДПС-а?

Лично не доживљавам изборе као могућност за нечији дефинитиван пад, већ као побједу нових вриједности, новог квалитета. Мој град је суочен са агонијом јер је на његовом челу једна манипулативна скупина људи различитих профила и идеологија које је спојио само голи лични интерес. Неки су ту због личних финансискијих привилегија које имају кроз различите коруптивне послове, а други су ту јер имају безвриједне дипломе без стварног знања и свјесни су да нигдје не би добили такву финансијску сигурност као радећи посао у локалној администрацији. И ураво је то оно од чега и због чега бјеже млади школовани и способни људи.

Политичке и демократске промјене нису пожељне, већ су императив због опстанка свих нас! Поштен грађанин партијске и политичке турбуленције не смије да осјети на својој кожи јер локана администрација мора бити посвећена њему и његовим потребама. То за сада немамо, али ћемо убрзо имати.

Уједињена Црна Гора наступа у коалицији на изборима у Бијелом Пољу. Каква су Ваша очекивања?

Уједињена Црна Гора је у Бијелом Пољу утемељен, озбиљан и респектабилан политички субјект. Од оснивања на најбољи могући начин његујемо тај однос политичке коректности и разумевања са свим страначким и нестраначким субјектима који са сличним жаром као и ми очекују коначно ослобађење Бијелог Боља од бестидне пљачке и дводеценијског уништавања. Управо је на тај начин дошло до политичког зближавања људи из Демократске Црне Горе и Грађанског покрета Људи и тачка. Уједињена и Демократе су показале највећи облик демократске зрелости и сву своју инфраструктуру су поставиле у интересу грађана поставивши за носиоца листе нестраначку личност, човјека без мрље у каријери и животу, проф. Миодрага Мига Пајовића. Посебну захвалност за то дугујем одборницима Демократске Црне Горе Бојани Фуртули и Марку Љујићу. Бјелопољци први пут у политичкој историји пред собом имају овакав избор, и знам да ће то препознати што ће се манифестовати кроз одличан изборни резултат побједничке коалиције Идемо људи!

 

Није црногорски ако није српски; илустрација: ИН4С

 

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

11 thoughts on “Др Раосављевић за ИН4С: Политичке и демократске промјене нису пожељне, већ су императив због опстанка свих нас!

  1. Сви претходници су управу за све речено ,знам га од 5 годинене ,али му је лидеров избор коалиције погрешан, Ти си Србин и како ћеш са онома који су гласали да смо геноцид направили , како ћеш са онима који су признали Косово и привили се уз скуте Нато зликовцима да градиш боље сјутра Бијелог Поља

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *