ИН4С

ИН4С портал

Покрет Европа сад! у Подгорици: Када ми славимо, то значи да ДПС пада!

Фото: Европа сад

Синоћ је у Подгорици одржана завршна конвенција Покрета Европа сад! са које је послата снажна порука заједништва оних којима је љубав према домовини осликана у брањењу интереса свих грађана. Кандидат за градоначелника Подгорице, Јаков Милатовић захвалио се свим присутним грађанима који су претходних недеља подржали “храбре, способне и поштене људе, а који ће Црну Гору учинити бољим мјестом за живот”,наводи се у саопштењу.

Фото: Европа сад!

“Огромна подршка Покрету Европа сад! доказ је да ћемо у недјељу славити! А када Европа сад! слави, то значи да ДПС пада и то значи да ми са њима не желимо ништа! Њих дрзимо за одговорне што нам је држава сиромашна и друштво подијељено. Да би нам држава била богата и друштво сложно – ДПС ће изгубити изборе у недјељу! Добили смо велику подршку, искрену, из срца наших људи – заборављених од тридесетогодишњих моћника и неуставних градоначелника” изјавио је Милатовић.

Фото: Европа сад!

Предсједник Покрета Милојко Спајић истакао је да “више нема дилеме – само погледајте како живите ви и ваши пријатељи, а како живе ОНИ и њихови пријатељи; сјетите се у недјељу да нам је свако треће дијете сиромашно, имајте на уму када одете на биралишта да нам је корупција појела школе, болнице, путеве, фабрике, паркове, државно земљиште, да смо у међувремену изгубили 140 хиљада грађана” и позвао грађане Подгорице да дају свој глас за напредак, за достојанствен живот и за будућност у којој ће наша дјеца моћи да живе нормално у овој држави.

На конвенцији је говорио и генерални секретар Покрета Борис Пејовић, који је подсјетио на небригу претходне власти за Подгорицу и Црну Гору, наглашавајући “да су бринули о грађанима – повећали би им плате и пензије давно, изградили би градску болницу, да су жељели да нас уведу у ЕУ, не бисмо били рекордер у трајању преговора, да су жељели правду не би нам данас судије привредног и врховног суда биле у Спужу, да су се борили против организованиг криминала и корупције, не би смо до скора имали политизовано и заробљено тужилаштво”.

Присутним грађанима су се обратили и чланови предсједништва Покрета, Андреј Миловић и др Филип Ивановић. У свом надахнутом обраћању Миловић је рекао да Покрет Европа сад! Подгорици нуди “нашу младост и образовање, нашу доказану способност и стручност, нашу храброст и чистоту, убједљиво најбољу листу у историји подгрочких избора и најбољег носиоца листе, оксфордског ђака и грађанина цијелог свијета Јакова Милатовића”.

Ивановић је нагласио да зна “да су многима од нас дјетињства, младости, а некима и читави животи, прошли у ишчекивању овог часа, али тај час је куцнуо и више никада нико до вас и од ваше дјеце неће бити жртве бахатости, себичности, неодговорности и незајажљивости оних који су све стрпали у своје џепове, а вас ове године убјеђују да је 222 веће од 450“.

„Нема тога више, готово је!“, закључио је.

Потпредсједница Покрета, Проф. др Оливера Ињац истакла је да „охрабрује што су, у већини црногорских општина, нашу визију препознали и прикључили јој се, угледни људи, истакнути хуманисти, пољопривредници, студенти, односно достојанствени и поштовани грађани у заједницама из којих долазе, међу којима је велики број оних који до сада нису били политички активни, а наш Покрет је пробудио свијест која жели да се одупре свим неправдама и неистинама које нам пласирају више од три деценије“.

На конвенцији су такође говорили др Војислав Шимун, Ана Ђелевић и мр Јасна Јовановић који су у својим обраћањима посебну пажњу посветили здравству, образовању и екологији, дајући и своје личне осврте на разлоге због којих су се прикључили побједничком тиму Европе сад!

 

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *