ИН4С

ИН4С портал

Велико интересовање за Европу сад! у Никшићу

1 min read

Фото: Покрет Европа сад

Синоћ је одржана прва трибина Покрета Европа сад! у Никшићу, на којој су се окупљеним грађанима обратили Милојко Спајић, мр Јаков Милатовић, проф. др Оливера Ињац и др Филип Ивановић.

Поздрављајући окупљене грађане и захваљујући им се на масовном присуству, др Ивановић је објаснио да, због локалних избора у појединим општинама, у Никшићу се трибина одржава сад, уз пуно уважавање значаја тог града за Црну Гору. Истакао је да одлични резултати Европе сад! на недавно одржаним изборима показују снагу Покрета и изузетан потенцијал који ова партија може да оствари на ванредним парламентарним изборима, чему ће сасвим сигурно Никшић дати допринос у наредном периоду.

Предсједник Покрета, Милојко Спајић рекао је да је “Никшић срце Црне Горе и онај ко овдје побиједи сигуро побјеђује у Црној Гори”. Замјеник предсједника Покрета Јаков Милатовић подсјетио је на сјајне резултате у Подгорици и казао да је циљ да се заједно ради на бољој будућности у Црној Гори.

“Људи нам вјерују и желимо да донесемо прогресивне промјене”, казао је Милатовић. “Ми смо они који хоћемо да овом покрету приступе људи без разлике на националну, вјерску или било коју другу наметнутну подјелу. Хоћемо храбре људе који хоће да се боре за бољу будућност Црне Горе”, казала је потпредсједница Покрета Оливера Ињац.

Са трибине је такође поручено да је ово само почетак развоја Покрета у Никшићу, а циљ је да се формира иницијални одбор, који ће прерасти у општински одбор, што значи да ће функционери Европе сад! убудуће често бити у овом граду.
Присутни грађани су исказали велико интересовање за програм и будући план Европе сад! и поставили бројна питања.

“Европа сад програм је тек први корак ка бољој будућности. Фокус је на младима јер је много младих већ отишло без наде да ће овдје икад бити боље. Ми се фокусирамо на суштинске проблеме”, изјавио је Милојко Спајић додајући да младе треба мотивисати да остану у земљи.

“Комбинација искуства и младости је по нашем мишљењу добитна комбинација. Даном уласка у нову Владу бавићемо се пројектима четири ауто-пута, а за Никшић је битан Јадранско-јонски”, истиче он.

Милатовић је рекао да колико год је у протеклом периоду било посрнућа, наша земља је земља изузетно паметних људи. “Када се поставе прави људи на права мјеста, то је у свијету меритократија и тад би људи због знања и труда били на датом мјесту а не због партијске припадности”, навео је Милатовић.

Доста нам је подјела и подсјећања на 1912, 1918, 1941, 1999. и све друге године и подјеле, истакла је већина присутних на трибини. “Треба само да држите ријеч и спроведете оно што сте почели”, навели су они.

Милојко Спајић се осврнуо и на обећања везана за запослења, плате и пензије.

“Када причамо о просјечној плати од 1.000 евра, пензији 450 и пуној запослености ми кажемо то ћемо урадити кад дођемо на власт и држаћемо се ријечи”, казао је Спајић додајући још да је ИТ по њему писменост 21. вијека и одјељење за ИТ треба оформити у свим градовима, те да што више људи буде ишло у том правцу, то ће бити боље. Он је навео и да је Европа сад! препозната као грађанска партија.

Оливера Ињац је казала да нам враћање у прошлост политичари годинама продавају и да њима то није циљ.

На трибини је истакнуто да ће у земљама попут наше све наредне владе вјероватно бити коалиционе. “Тренутно ми немамо политички стабилну владу и једини излаз су ванредни парламентарни избори како би добили стабилну владу која ће вршити фокус на путеве, образовање, пољопривреду, реиндустријализацију… Да би до тога дошло морамо много одговорније приступати политици”, изјавио је Милатовић.

Он је на крају нагласио да су им резултати локалних избора дали вјетар у леђа па је сигуран да ће бити дио државне власти.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *