ИН4С

ИН4С портал

Спајић: Предлог буџета је политички направљен да би срушио државу, надам се да ће га Влада уз помоћ Скупштине поправити

Милојко Спајић

Предлог буџета за наредну годину је неодржив и политички направљен да би срушио државу иако вјерујемо у добру намјеру.

То је саопштено данас на конференцији за новинаре новог политичког покрета Европа сад гдје су говорили лидер те новоосноване политичке партије Милојко Спајић и Бранко Крвавац.

Спајић је казао да су предлогом буџета текући расходи већи од прихода, да нема података у њему о кретању јавног дуга, а тврди и да нема мјера на приходној страни.

„Овај предлог буџета је политички направљен да би срушио државу иако вјерујемо у добру намјеру овог буџета да се подигну плате појединим категоријама. Надам се да ће Влада уз помоћ Скупштине да га поправи“, рекао је Спајић, додајући да га не би препоручио ни непријатељу.

Из Покрета Европа сад тврде да ће дефцит буџета бити већи од планираних пет одсто, да ће се повећати потрошња за 200 милиона у предлогу буџета, али не и стандард грађана.

Спајић је казао да овогодишњи ребаланс није потребан јер је премијер Дритан Абазовић најавио да ће се пренијети око 200 милиона еура депозита у наредну годину.

Спајић је оцијенио да се држава задужује сада по скупљим каматама и да је хеџинг аранжман омогућио да се“одмах може повући из иностранства за неколико дана 100 милиона еура“, али није прецизирао како.

Крвавац је казао да је спреман пројекта „Европа сад 2“.

У одговору на новинарско питање да ли тај пројекат подразумијева одмах повећање просјечне плате на 1.000 еура и просјечне пензије на 450 еура да је то „скуп реформи, а не само повећање расходне стране буџета“ и он ће ускоро бити презентован.

Из овог покрета је раније у више наступа најављено да ако дођу на власт да ће одмах повећати просјечне плате на 1.000 еура и просјечне пензије на 450 еура.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *