ИН4С

ИН4С портал

Даниловић: Ђукановић одбио конкретан предлог

1 min read

Горан Даниловић

Лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић каже да су данас покушали да ствари помјере са почетних позиција, за шта је он имао конкретан приједлог, али је тај предлог предсједник ДПС-а Мило Ђукановић одбио, јавља портал РТЦГ.

-Предлог Ђукановићу је био да сад имамо у процедури четворо судија за Уставни суд, паралментарна већина се обавезала да ће гласати за све четири кандата, а ДПС са партнерима може давајући подршку само једном кандидату учинити Уставни суд условно функциналним. Нетачно је да ми имамо политичку кризу ми имамо вјештачки изазвану институционалну кризу-навео је Даниловић.

Потребан је каже разговор опозције и позиције око тог питања.

-Ако ви покажете добру вољу и гласате бар за једног судију Уставног суда, да ћемо ми док се не изаберу остале судије размислити о томе или се обавезати да се са предлогом Закона о предсједнику не иде даље у процедуру- навео је Даниловић и додао да је Ђукановић то одбио.

-Због тога што се добро политички живи од кризе која је продукована са намјером да траје вјечно- навео је Даниловић.

Казао је да Ђукановић сада не може очекивати да парламентарна већина гласа за његове кандидате за судије Уставног суда.

Даниловић је навео и да су се и раније бирале судије Уставног суда тако што је опозиција гласала за неке кандидате.

-Они желе нестабилност, немире и политичку кризу које нема, јер су они десетковани на изборима. Могли смо да се договоримо и данас, али није било ни политичке храбрости, ни политичке користи с друге стране- закључио је Даниловић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *