ИН4С

ИН4С портал

Потписан уговор за изградњу, водовода, струје и оптике за Доњи Грбаљ

1 min read

Фото: Бигова Беј

У Котору је данас потписан уговор за „Изградњу примарне инфраструктуре за пројекат Бигова баy – који подразумијева изградњу водовода, струје и оптике за Доњи Грбаљ. Вриједност пројекта је 6,2 милиона еура, а рок за завршетак радова 13 мјесеци.

„Данашњим потписивањем уговора за Изградњу примарне инфраструктуре за пројекат Bigova bay – изградња водоводног система, 35кв каблова и телекомуникационих Система у Котору почиње у пуном капацитету изградња највеће туристичке инвестиције у Црној Гори, инвестиције Bigova Bay“, казао је први човјек Котора Владимир Јокић.

Како истиче ово ће бити и први велики пројекат који ће отворити до сада неистражен и неискоришћен драгуљ црногорске обале, дио обале општине Котор ка отвореном мору.

„Данашње потписивање уговора за извођење радова на водоводној мрежи, струји и оптичком каблу отвара могућност да се коначно простор Доњег Грбља снабдије водом из Регионалног водовода. Општина Котор ће са својим градским водоводом паралелно радити на прикључењу свих села на водоводну мрежу“, истакао је Јокић

Он је казао и да очекује да ће током наредне године моћи у име Општине Котор још једном моћи да се обрате јавности и кажу да ће кренути са изградњом крака водовода који иде од Јаза према Загори, Савини и остатку Доњег Грбља.

„Надам се да ћемо створити могућност да тај значајан дио наше општине буде у будућности валоризован на прави начин и да сви становници у том дијелу наше општине добију водовод“, нагласио је Јокић.

Walid Al Najjab, представник власника пројекта “BigovaBay” захвалио се свима који су уложили велике напоре да би овај пројекат заживио.

“Из излагања предсједника Општине сам закључио да су бирократски проблеми иза нас, што ствара предуслов за развој инфраструктуре на полуострву, не само за пројекат BigovaBay, већ и шире заједнице која ће имати користи од тога, као и евентуалних будућих туристичких пројеката на том подручју”, рекао је он.

Бојана Јечменица из ББИ Devolpment ДОО истакла је да је ово резултат дугогодишњег рада инвеститора и општинских и државних органа јер су се дуго рјешавали административни и бирократски проблеми.

“Уговор за завршетак ових радова је 13 мјесеци и очекујем добру сарадњу са локалном управом и не мислим да ћемо имати неких већих проблема јер ова инфраструктура не пролази кроз привате парцеле”, казала је она.

Предсједница СО Котор, Маја Мршуља истакла је да је потписивање овог уговора посебно важно и за грађане Доњег Грбља који ће по први пут добити уредно водоснадбијевање.

„Грађани општине Котор са овог подручја никада нису имали градски водовод и на овај начин територија Доњег Грбља која представља један од драгуља нашег града ће коначно добити на значају“, казала је Мршуља.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *