ИН4С

ИН4С портал

Ђукановић и Гвозденовић уцијенили барски СД отварањем афера уколико одбију Раичевића

1 min read

Иако је огромна већина чланова Општинског одбора Социјалдемократа у Бару била против тога да Душан Раичевић настави да води Општину Бар у наредне четири године, локални челници партије Дамира Шеховића попустили су пред притисцима лидера ДПС-а Мила Ђукановића и високог функционера његове партије Бранимира Гвозденовића. Тако је, практично на силу и супротно стварном опредјељењу барског Одбора СД-а, договорена владајућа коалиција коју ће од петка 16. децембра званично чинити коалиција „Права ствар ДПС –СДП-ЛП“ и СД.

Према постигнутом договору Душан Раичевић (ДПС) остаје предсједник Оптшине, док ће предсједник Скупштине Општине Бар бити предсједник ОО и носилац изборне листе СД Бранислав Бане Ненезић.

Извори „Барског портала“ из СД-а тврде да су Ђукановић и Гвозденовић отворено уцијенили поједине високе функционере СД-а који су из Бара да ће им отворити афере које би лако завршиле затвором због незаконитих радњи које су предузимали обављајући одговорне дужности у важним државним предузећима.

Први човјек ДПС-а и актуелни шеф државе, према истим изворима, категорички је инсистирао да Раичевић добије нови мандат на мјесту градоначелника, чему се СД до јуче изричито противио.

У СД-у нису крили да су на том мјесту жељели актуелног предсједника ОО ДПС Бар Младена Ђуричића, који упркос подршци једне фракције унутар своје партије ипак није имао довољно политичке храбрости да се супротстави Раичевићу.

Епилогом какав се очекује у наставку конститутивне сједнице СО Бар, Раичевић ће уједно потврдити и доминацију у општинском одбору своје партије, остављајући недораслу унутарстраначку конкуренцију у положај политичких фикуса,

Потписивање коалиционог споразума требало би да услиједи у петак 16. децембра прије почетка наставка конститутивне сједнице СО, а потом слиједи избор Ненезића за новог предсједника локалног парламента.

Формалну сагласност на склапање коалиционог договора дају општински одбори конституената нове власти. СДП, који је био на листи са ДПС-ом на локалним изборима, очекивано ће подржати договор ДПС и СД-а.

Иначе, данас ће бити  одржане сједнице ОО ДПС Бар, а потом и ОО СД Бар.

Како су медији јуче већ објавили, поред свих функција из претходног мандата, СД је политички истрговао да у компезацију за одустајање од захтјева да Раичевић не буде градоначелник  добио и челне позиције у Културном центру, Туристичкој организацији Бар, Агенцији за инвестиције, мјесто главног менаџера општине…

Извор: Барски портал

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *