ИН4С

ИН4С портал

Вуковић пружио подршку медицинским радницима: Заслужују поштовање, а не вербалне и физичке нападе

Фото: Фејсбук

Након физичког напада на љекара Хитне медицинске помоћи у Подгорици данас су се запослени из свих јединица у Црној Гори, па и у Никшићу, у знак протеста окупили на пола сата и, симболично, на 30 секунди упалили звучну сигнализацију. Процес рада није обустављен већ је циљ њиховог окупљања испред јединица Хитне службе широм Црне Горе да јавности пошаљу јасну поруку да се мора зауставити малтретирање и понижавања здравствених радника.

Протест су подржали предсједник Скупштине општине Никшић Немања Вуковић и секретар Секретаријата за културу, младе, спорт и социјално старање Дејан Ивановић.

„Искрена подршка запосленима у јединицама Хитне медицинске помоћи у борби против насиља над медицинским радницима, као и свим љекарима, медицинским техничарима и здравственом особљу“, написао је Вуковић на свом фејсбук профилу.

Он закључује да је њихова посвећеност, труд и залагање да у сваком моменту, 365 дана у години, на највишем могућем нивоу одговоре потребама свих нас, без обзира на услове у којима раде и проблеме са којима се суочавају, заслужују најдубље поштовање, а не вербалне и физичке нападе.

 

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

3 thoughts on “Вуковић пружио подршку медицинским радницима: Заслужују поштовање, а не вербалне и физичке нападе

  1. Lekare i tehničare treba zaštititi, ali i druge radnike. Međutim,.treba zaštititi i pacijente od nervoznog, drskog lekara ili tehničara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *