ИН4С

ИН4С портал

Министарство пољопривреде: Ефикасно спријечена бесправна градња асфалтне базе у Подгорици

Фото: Дан

Данас са поносом објављујемо да су се наши напори исплатили резултатима који ће помоћи да се у потпуности заустави нелегална експлоатација шљунка, наводи се у саопштењу

Заједничком акцијом Оперативног тима за спречавање нелегалне експлоатације шљунка на челу са државним секретаром Стеваном Гајевићем, а у сарадњи са Управом полиције и надлежним тужилаштвом, ефикасно је спријечена бесправна изградња инжењерског објекта – асфалтне базе у Подгорици инвеститора „Технопут“, наводи се у саопштењу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Како истичу, са поносом објављују да су се њихови напори исплатили.

– Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде посвећено је заштити и очувању црногорских ријека и водотокова. Данас са поносом објављујемо да су се наши напори исплатили резултатима који ће помоћи да се у потпуности заустави нелегална експлоатација шљунка. Наставићемо вриједно да радимо на обезбјеђивању здравог и безбједног окружења за све нас, истиче се у саопштењу.

Наводе да у складу са закључцима Владе Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде координише оперативним тимом у циљу заштите зоне водоизворишта Боље сестре због озбиљних проблема изазваних експлоатацијом шљунка и пијеска.

Наводе да „ове нелегалне активности смањују капацитет водоизворишта што угрожава водоснабдијевање становништва и функционисање Регионалног водовода Црногорско приморје“.

– Наставићемо да, уз појачан инспекцијски надзор, спроводимо све законом прописане мјере и радње у циљу заштите јавног интереса Црне Горе, закључује се у саопштењу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, наводи се у саопштењу.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *