ИН4С

ИН4С портал

У Скупштини данас комеморативна сједница поводим смрти Асима Диздаревића

1 min read

Фото: ДАН, Никола Савељић

Комеморативна сједница поводим смрти некадашњег посланика и потпредсједника Скупштине Црне Горе Асима Диздаревића биће одржана данас у Пленарној сали са почетком у 12 часова, саопштено је из Скупштине Црне Горе.

Диздаревић, угледни љекар, дугогодишњи предсједник Црвеног крста, хуманиста и политичар преминуо је у 83. години. Др Асим Абазов Диздаревић је рођен 1940. године у Бијелом Пољу, основну школу и Гимназију завршио је у родном граду, а Медицински факултет у Загребу.

Био је један од најпознатијих педијатара и уопште најугледнијих црногорских љекара и хуманиста. Дужност предсједника Општине Бијело Поље обављао је 1989. и 1990. године.

Диздаревић је биран за посланика и потпредсједника Скупштине Црне Горе, посланика у Вијећу грађана Скупштине СРЈ, предсједника Црвеног крста Црне Горе и предсједника Удружења педијатара Југославије. Др Асим Диздаревић је био добитник Трећејануарске награде, плакете УНИЦЕФ-а, Златне значке републичког и савезног Црвеног крста и бројних одликовања, такође аутор је преко педесет научних радова.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *