ИН4С

ИН4С портал

Бивши директор новског Дома здравља: За лажне ковид потврде узимали 1 200 евра

1 min read

Горан Комар

Нови менаџмент Дома здравља у Херцег Новом поднио је Управи полиције пријаву против бившег директора, доктора Горана Комара и НН лица, због наводне неправилности у финансијском пословању.

Комар је раније поднио пријаву тужилаштву против НН лица у здравству, због фалсификовања ковид потврда.

Како нам је јуче саопштио, лажне потврде наплаћивали су од 600 до 1.200 еура.

Та је појава имала обиљежје масивности. Такође је имала организован облик. Материјали које сам прикупио су толико обимни да није могуће да је фалсификовање обављао мали број службеника – казао је Комар „Дану“ у телефонском разговору.

Министар здравља Драгослав Шћекић смијенио је Комара у децембру прошле године, због, како је саопштено, бројних неправилности у раду, и поставио Алексу Ђекића.

Комар је тада оцијенио да се ради о политичкој смјени од стране министра из СНП, који је за директора именовао бившег комуналног полицајца.

Комар је на свом Фејсбук профилу јуче навео да је из медија сазнао да је против њега поднешена кривична пријава која се дијелом односи на финансијске малверзације, а дијелом је везана за проблематику лажних ковид потврда.

– Сви грађани Херцег Новог знају да сам ја са најближим тимом сарадника указао на фалсификовање потврда о вакцинацији против КОВИД-19 и о томе дао јавне изјаве. И поред тога, сада се против мене предаје кривична пријава у вези са том проблематиком. Ја сам једини директор јавне здравствене установе који је проговорио, који је је јавно проговорио о фалсификовању ковид потврда и на тај начин указао на драматично, немјерљиво велики проблем присуства криминогене структуре унутар здравственог система Црне Горе. То је веома једноставна ствар. Здравствени радници који су били спремни да кривотворе потврде о вакцинисању, били су спремни да у одређеним ситуацијама учине било што друго. О тим лажним ковид потврдама сам обавијестио надлежне здравствене власти, а тужилаштву предао кривичну пријаву против НН лица, која су извршиоци ових дјела. Дакле, поднио сам кривичну пријаву против здравствених радника који су кривотворили ковид потврде. Што се тиче мога рада, никада, ни у једној дјелатности којом сам се бавио, нисам се окористио нити једним центом, а понајмање бих то могао учинити као здравствени радник. Ја сам 30 година некорумпирани љекар у Дому здравља у Херцег Новом, који за своје услуге није узимао новац, како су то многи чинили – казао је Комар.

Полицији доставили све папире

Како је саопштено из Дома здравља, након детаљног прегледа финансијске документације за претходни период, током рада Комара, уочене су неправилности због којих је против њега поднешена пријава.

Они тврде да је Управи полиције по њиховом захтјеву за ургенцију, а везано за кривичну пријаву која се тиче ковид вакцинације и неправилности са тим у вези, достављена сва тражена документација, укључујући и налаз комисије Дома здравља на даље поступање.

Он је додао да је и његов „покојни отац прогоњен због указивања на корупцију у здравству током 1973. године“.

– Мој прогон се наставља од стране СНП и њених експонената у Херцег Новом – додао је Комар, истичући да, како каже „нијесам уживао подршку било које парламентарне политичке организације“.

Како је раније објављено, Основно државно тужилаштво у Херцег Новом, формирало је предмет поводом кривичне пријаве Управе полиције против два лица због кривичног дјела фалсификовање службене исправе. Поступак је у фази извиђаја.

Из Министарства здравља „Дану“ су 21. децембра прошле године саопштили да је Комисија тог ресора извршила контролу рада и у Дому здравља Херцег Нови, а након учесталих притужби пацијената и евидентних проблема у организационом смислу.

Како су устврдили, утврђено је да се тадашњи директор није придржавао прописа и општих аката.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *