ИН4С

ИН4С портал

Милићевић: Вучићева политика се заснива на унапређењу односа са Црном Гором

Политика предсједника Србије Александара Вучића, када је у питању Црна Гора, заснива се на унапређењу билетералних односа, побољшању еконосмке сарадње, посебно када су у питању инвестиције и улагања, пољопривредна сарадња и енергетика, јер он тежи ка равнојмерном развоју региона. То је у Беранама вечерас изјавио министар у Влади Србије, Ђорђе Милићевић, говорећи на Светосавској академији приређеној у овом сјеверном граду, сједишту Епархије будимљанско никшићке.

Он је казао да се то посебно односи на иницијативу Отворени Балкан, „гдје би вољели да видимо и Црну Гору“.

Милићевић је рекао да му је предсједник Србије нагласио да посебно пренесе да је Србија партнер и да ће увијек помоћи Црној Гори, посебно у сјеверном дијелу.

„Нагласио је да вечерас кажем да је Србија партнер и као таква увијек ће помоћи Црној Гори, посебно у овом сјеверном дијелу, али и свим осталим. Да ли у инвестицијама, инфраструктурним пројектима као што су путеви за боље повезивање. Али и у свим другим областима наши односи треба да се базирају искључиво на сарадњи и међусобном уважавању, које треба да постоји између двије сусједне, и по култури, језику, вјери и историји, наближе државе“ казао је Милићевић.

Министар у Влади Србије је рекао да „то што Србија жели да помогне свом народу, неки хоће злонамјерно да оспоре“.

„Али, ми ћемо се изборити за боља времена за наш народ и све остале, јер тај аманет нам је оставио Свети Сава, да поштујемо једни друге, међусобно помажемо, и чувамо свој идентитет“, казао је Милићевић.

Он је нагласио да је Србија увијек поштовала и увијек ће поштовати територијални интегритет и суверенитет не само Црне Горе, него сваке државе у свијету.

„То што ми гајимо осјећај да смо са људима у Црној Гори браћа и сестре, по језику, вјери, традицији и култури, то је нешто што ће увијек код нас бити присутно“ рекао је Милићевић.

На академији је бесједио српски академик Матија Бећковић, који је казао да „оно што је Цетињски манастир за Катунску нахију, то су Ђурђеви ступови за српство, од Ножице до Полице“.

„Ђурђеви ступови су стожина за коју је везана двобродна лађа Србије и Црне Горе“ рекао је Бећковић.

Светосавску академију У Беранама и ове године су организовали Епархија будимљанско никшићка, Црквена општина Беране, у сарадњи са Општином Беране

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *