ИН4С

ИН4С портал

Признање Универзитета Црне Горе за професорицу Музичке академије Татјану Кркељић

1 min read

Професор Музичке академије на Цетињу мр Татјана Кркељић добитник је годишњег признања Универзитета Црне Горе, коју јој је на свечаној сједници сената УЦГ уручио ректор УЦГ проф. др Владимир Божовић. Вијеће Музичке академије је предложило као заслужног појединца за остварене резултате на пољу умјетничког и стручног рада, као и због доприноса међународном угледу Академије и Универзитета, кроз реализацију међународних и националних пројеката.

На позицији продекана за наставу и умјетност, а однедавно и на позицији декана, у континуитету је радила на унапређењу квалитета студија и рада на свом факултету.

У остварењу мисије Музичке академије, као образовно-умјетничке јединице Универзитета, Кркељић се посветила јачању стратешке сарадње са блиским и високошколским институцијама, поготово кроз подршку реализацији програма мобилности. Мобилност предавача и студената исходовала је бројним иницијативама, умјетничким пројектима и концертима, отварајући и за Академију и за њене чланове нове перспективе у будућности.

Интензивни међународни односи Академије отворили су простор за побољшање наставе, образовања, развоја креативности и нових визија међу студентима, те за повезивање умјетности, знања, културе и друштва ван граница Црне Горе. Студенти су учествовали у великим међународним умјетничким пројектима као што су: ЦЕМАН орцхестра и наступи у Италији и Хрватској.

Реализованим активностима на Академији промовисана је идеја глобалне умјетничке и научне заједнице. Професорица Кркељић је у претходној години интензивно радила и на проширењу партнерских сарадњи и са другим факултетима, универзитетима тако да се овај тренд мобилности може очекивати и убудуће.

Поред ангажмана на умјетничком пољу, гдје је, као флаутиста, остварила запажене наступе на бројним фестивалима у региону и свијету, значајан је и њен научноистраживачки ангажман. Посебан домен њеног интересовања јесу истраживања везана за историјат музичке педагогије и утицај панславизма на музичку сцену Црне Горе. Ангажована је као истраживач у оквиру пројекта МусиХ на пољу музикотерапије. Активно учествује на научним и стручним скуповима у земљи и иностранству. Публикује научне радове у релевантним научним часописима индексираним на СЦИ и Сцопус листама, од чега један у Q1 категорији, часописа са најутицајнијим импацт фактором.

Коаутор је акредитованих програма стручног усавршавања наставника у Заводу за гколство и цлан Комисија за израду предметних програма.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *