ИН4С

ИН4С портал

„Недеља Косова и Метохије“ у Матици српској од 20. до 24. марта

1 min read

Фото: Принтскрин

У организацији Косовскометохијског одбора Матице српске биће одржана „Недеља Косова и Метохије“ од 20. до 24. марта током којих ће бити одржана предавања о уметности са Косова, постављене изложбе слика и представљена књижевна дела.

У Матици српској у Новом Саду, у понедељак од 12 часова биће одржано предавање „Усмено књижевно благо Косова и Метохије” на којем ће говорити доц. др Марија Миљковић, проф. др Валентина Питулић, асс. мср Маријана Стојковић.

Истог дана, након предавања биће отворена изложба и избор радова са ликовне колоније акварела „Газиводе 2005-2020“.

Књиге Милене Гостовић „Косовски вилајет 1879-2000“ и „Годишњи извештаји (салнаме)“ биће представљене у уторак од 12 часова, а о књигама ће говорити проф. Милош Јагодић, доц. др Урош Шешум, доц. др Мирослав Павловић.

Књига Бошка Сувајџића „Кључ од Косова“ биће представљена у среду од 12 часова, а о њој ће говорити проф. др Љиљана Пешикан Љуштановић, прф. др Валентина Питулић и др Бранко Златковић.

У четвртак, 23. марта, од 19 часова беседу ће одржати епископ новобрдски Иларион.

Последњег дана, у петак, биће представљена књига проф. др Митре Рељић „Српска гробља на Косову и Метохији, уништена споменичка и језичка баштина и Идентитет и интегритет српског језика на Косову и Метохији“, о којој ће говорити проф. др Бранислава Дилпарић и мр Живојин Ракочевић, преноси Косово Онлајн.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *