ИН4С

ИН4С портал

Граховац: Руси јаки у Црној Гори, Ђукановић смјестио Вујановића у тор

1 min read

 Filip Vujanovic-Milo Djukanovic 07

Прослава Дана побједе коју су организовале амбасада Русије и невладине организације у неким градовима показала је јачање руског утицаја у Црној Гори, док је слабо посјећена централна прослава 70 година побједе над фашизмом у Подгорици потврдила отуђеност власти од народа, оцијенио је геополитички аналитичар Благоје Граховац.

Он је истакао да су парадом бајкерске групе “Ноћни вукови”, наклоњене руском предсједнику Владимиру Путину, и манифестацијама на којима није било представника власти Руси показали да имају значајну подршку у Црној Гори.

То је била класична демонстрација силе и указивање да Руси овдје имају снаге на које могу да рачунају. Код споменика на. Горици имали смо читав ешалон униформисаних лица која су показивала своју моћ. Њима није требао протокол да положе вијенац”, казао је Граховац „Вијестима“.

tribina bar3

Руски амбасадор Андреј Нестеренко и ветерани нијесу били присутни на прослави коју је на Тргу Републике организовао предсједник Филип Вујановић.

Граховац сматра да је Нестеренко хтио да казни Вујановића због одлуке да не оде на параду у Москви. “Казнио га је због преварантског мијењања мишљења. Вујановић је хтио сад овако, сад онако”.

Осим изостанка бројних званица и лоше организације централне прославе у Подгорици, сматра Граховац, за власт је поражавајућа чињеница да су грађани бојкотовали прославу.

Граховац сматра да је слаб одзив централној прослави у Подгорици показао однос грађана према власти.

Dan pobjede - PG

Он је оцијенио да је мањак посјетилаца на централној прослави покушај премијера Мила Ђукановића да обезвриједи положај црногорског предсједника.

Да је Ђукановић говорио на скупу дошли би активисти ДПС-а. Пошто је је главна личност био Вујановић, премијер му је хтио послати поруку гдје му је мјесто. У тору који му је направио врх ДПС-а”, казао је Граховац, наводећи да је кашњењем на прославу Ђукановић “избламирао и војску Црне Горе”.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Граховац: Руси јаки у Црној Гори, Ђукановић смјестио Вујановића у тор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *