ИН4С

ИН4С портал

Отворена књига жалости: Српска уз Србију

Фото: РТРС

И у Републици Српској и БиХ Дан жалости у знак солидарности са породицама страдалих у трагичном догађају у београдској Основној школи „Владислав Рибникар“. Према закључку Владе Српске, заставе на републичким институцијама спуштене на пола копља, све манифестације културе отказане, а спортске прилагођене датом тренутку. И Савјет министара синоћ је донио одлуку да данас у БиХ буде Дан жалости.

У Генералном конзулату у Бањалуци и конзуларној канцеларији у Требињу отворене су књиге жалости. И грађани Добоја уписују се у књигу жалости.

У књигу жалости поводом убистава дјеце која су се десила у Србији, уписала се и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цијановић у Генералном конзулату Србије у Бањалуци.

– Ово је велика туга за оне који су изгубили чланове својих породица, посебно када се зна како је до тога дошло. Ово захтијева ширу активност цјелокупног друштва, а ту мислим на породице, школе и институције – рекла је Цвијановићева.

У Конзуларној канцеларији Амбасаде Републике Србије у Требињу од јутрос је отворена књига жалости, поводом страдања осморо дјеце и радника у београдској основној школи. У књигу су се, између осталих, уписали, Мирко Ћурић, градоначелник Требиња, Драгослав Бањак, предсједник Скупштине Града сарадницима.

– Нешто морамо урадити као друштво. Треба да се забринемо и размишљамо о томе на који начин одређене мреже треба да се укину. Потребно је разговарати о проблемима, о томе да ли установе раде како треба, које треба да поведу рачуна о одређеним људима који размишљају другачије – рекао је Ћурић након уписивања у књигу жалости.

У храму Светог Василија Острошког служен је помен за ученике који су страдали у пуцњави у Основној школи Владимир Рибникр у Београду.

Ученици и наставници основних и средњих школа са подручја општине Источна Илиџа запалили су свијеће и одали почаст страдалим ученицима видно потресени због трагичног догађаја.

Сви грађани који желе могу да се упишу у књигу жалости, до 7. маја у Предствништвима конзулата Републике Србије.

 

Извор: РТРС

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *