ИН4С

ИН4С портал

Тужилаштво саопштило шта се све ставља на терет масовном убици из Младеновца

1 min read

Фото: Немања Николић/Курир

Осам особа је убијено, а 14 рањено у пуцњави код Младеновца, пошто је на њих из аутоматског наоружања пуцао 21-годишњи У. Б, син војног лица. Нападач је ухапшен у околини Крагујевца. Екипа Спутњика извештава са лица места.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће након трагедије у Младеновцу, бити донете мере по хитном поступку, а једна од њих је пооштравање услова за поседовање оружја. Навео је и да ће потпуно разоружати Србију.

Тужилаштво саопштило шта се све ставља на терет масовном убици из Младеновца

Више јавно тужилаштво у Смедереву саопштило је данас да је на основу до сада предузетих доказних радњи и обавештења прикупљених од грађана постоје основи сумње да је осумњичени У. Б, (рођен 11. 10. 2002. године), из Дубоне извршио кривична дела тешко убиство, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, као и кривично дело отмица.

„Приликом претреса осумњиченог и просторија које је користио пронађена је већа количина оружја и муниције, док је приликом бекства осумњичени претио убиством таксисти те га принудио да га одвезе до села на територији општине Крагујевац, где је осумњичени у току преподневних часова дана 5. 5. 2023. године и пронађен у објекту који је власништво његовог ујака“, наведено је у саопштењу тог тужилаштва.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Смедереву осумњиченом је одређено задржавање од 48 сати, након чега ће у законском року бити саслушан у просторијама Вишег јавног тужилаштва у Смедереву.

Извор: Спутник

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *