ИН4С

ИН4С портал

ДФ расподјелио ресоре: Нова добила девет, а ПзП и ДНП по четири функције

1 min read

Фото: Дан

Демократски фронт договорио је подјелу ресора у Главном граду унутар партија које га чине. У укупној расподјели између конституената који чине власт у Подгорици ДФ-у је припало 17 функција. У расподјели унутар Демократског фронта највише ресора добила је Нова српска демократија и то девет. Како незванично сазнаје „Дан“ Новој је припало Служба за односе са јавношћу, предузеће Путеви, Секретаријат за комуналне послове, Секретаријат за планирање простора, Дирекција за имовину, Библиотека „Радосав Љумовић“, Центар за рехабилитацију и ресоцијализацију на Какарицкој гори, Грађански биро и Служба за међународне односе.

Покрету за промјене и Демократској народној партији расподјелом је припало по четири ресора. ПзП је добио мјеста директора Агенције за изградњу и развој Подгорице, Спортских објеката и Дјечјег савеза, као и мјесто секретара за социјално старање. ДНП-у су припале Тржнице и пијаце, Комунална полиција, Туристичка организација Подгорице и секретар Скупштине Главног града. Иначе, Демократском фронту припало је и мјесто предсједника Скупштине Главног града.

Расподјелом Покрету Европа сад припале су функције потпредсједник Скупштине Главног града, главни градски архитекта, главни администратор, Служба за јавне набавке, Служба за унутрашњу ревизију, Чистоћа, Комуналне услуге, Паркинг сервис, Секретаријат за финансије, Секретаријат за подршку бизнис заједници, Управа локалних јавних прихода, Служба заштите и спасавања, Градско позориште и Дневни центар.

Демократе су добиле менаџера града, Службу за заједничке послове, Службу за подршку пољопривреди, Водовод и канализацију, Погребне услуге, Секретаријат за локалну самоуправу, Секретаријат за саобраћај, Управу за заштиту имовинско правних интереса и Комуналну инспекцију.

Покрету УРА припало је Зеленило, Агенција за становање, Агенција за управљање заштићеним подручјима, Секретаријат за културу и спорт, Музеји и галерије и КИЦ „Будо Томовић“, преноси Дан.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *