ИН4С

ИН4С портал

Какве су све визије имале бивше Владе ДПС: На данашњи дан прије седам година Црна Гора гурнута у НАТО пакт

1 min read

Бивши премијер Владе Црне Горе, Душко Марковић, са сарадницима

На данашњи дан, 5. јуна 2017. година, Црна Гора је и званично гурнута у НАТО савез.

Тога дана, прије седам година, тадашњи министар вањских послова Срђа Дармановић је предао акредитације Стејт Департменту и тако је и званично држава Монтенегро ушла у НАТО пакт.

Тако је Црна Гора, постала једина држава на свијету, која је ушла у НАТО, након што је тај савез бомбардовао њене градове и убијао њене грађане, недужне и дјецу.

Тог дана, прије 6 година, се обратио и предсједник тадашње Владе Црне Горе, Душко Марковић.

Ово је историјски дан и за НАТО, казао је Марковић, јер „показују кристално јасну своју политику отворених врата“.

„Од данас ми смо савезница која ће уживати бенефите, али и одговорно ћемо заједно са вама, корачати ка миру“, истакао је он, додајући да ће као савезница, Црна Гора радити на томе да издаваја два одсто БДП-а за одбрану.

Чланство у НАТО-у, нагласио је Марковић, за Црну Гору „значи трајну стабилност са еуроатлантским, демократским вриједностима урезаним у друштву и економијом спремном за даљи просперитет“.

Он је захвалио Сједињеним Америчким Државама и њеним властима „за чврсту и координирану подршку чланству у НАТО-у“.

То је исти онај Марковић, који је славодобитно изјавио, како је знао да преко 80 одсто становништва против признања Косова, „али да је Влада имала визију“.

Да је убједљива већина грађана Црне Горе била против признања независности лажне државе Косово потврдио је и премијер Душко Марковић.

„Морате бити храбри у доношењу одлуке. Када је Црна Гора донијела одлуку о признавању Косова, 80 одсто јавности је било против тога, али ми смо знали да је то одлука за будућност. Ова одлука од стране косовске Владе је одлука будућности када је у питању регион“, рекао је Марковић.

Вјероватно је Влада и тада имала „визију“, када је против воље грађана Црне Горе, гурнула је у тај ратни и злочиначки савез.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

6 thoughts on “Какве су све визије имале бивше Владе ДПС: На данашњи дан прије седам година Црна Гора гурнута у НАТО пакт

  1. Овај КНГЛОМЕРАТ Усташа , Удружења Османа Растодера и Комита учинио је Црној Гори највеће зло . Погледајте људи драги трагичнога Симовића. Тешко његовим потомцима који ће морати без своје кривице да читавога живота ходају погнуте главе због БРУКЕ коју им остави ово чудовиште у наслеђе.

  2. Ајмо, Срби! Послушајте министра Краповића како кликће НАТО злочинцима, па кад буде гласање, сви за Крапа и дружину?!

    6
    6
  3. Privatna drzava radili i jos uvijek rade sto oce.nadam se nece dugo,ali ne u ove nase izdajnike nego ce BRIKS to dovesti u red.najzaduzeniju zemlju na svijet uvesti u brazdu.

    10
    5

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *