ИН4С

ИН4С портал

Петковић: Курти из дана у дан чини све да створи хаос и сукобе, изазива нове кризе

1 min read

Фото: Принтскрин

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић одржава данас у 16 часова, у Прес сали Владе Републике Србије, ванредну конференцију за медије.

„Данас је САЈ Жандармерије ухапсила тројицу Куртијевих специјалниј јединица Р.З. Б.С. и М.Ш . Ухапшени су у 12:38 и у селу Гњилица у општни Рашка. Припадници наше полиције ногом нису крочили на територији КиМ и нису прекршили ниједан међународни спорзум, већ су то урадили припадници тзв. ксоовске полиције. Ми смо за то да се отвори и међународна страга, да Британци и Американци покажу њихове сателитске снимке како би се показало да нисмо ушли ни милиметар тамо, а све како би доказачли да Свечља лаже када каже да су они киднаповани. Објасните ми шта они ртраже са дугим цевима, са аутоматским оружјем, мапама, са ГПС уређајем, на територији централне Србије, и то у шуми. Истрага ће то утврдити“, каже Петковић.

Петковић се захвалио српској полицији која је спречила албанске теористе са пуном ратном опремом, а истрага ће утврдити шта је био њихов циљ.

„За разлику од албанске пропаганде према којој се ови полицајци сматрају отетим, морам да кажем да су једино отети Срби као што је Луне Миленковић. За разлику од Обреновића и Миленковића који су претучени толико да му је фаца издеформисана, то се неће десити са овим ухапшеним лицима. Видите да Курти из дана у дан чини све да створи хаос и сукобе, изазива нове кризе. Идеја његове политике је етничко чисто Косово и протеривање Срба“, рекао је Петковић.

Он се осврнуо и на скуп људи и дечице које је тренирао управо ухапшени Миленковић, а који су захтевали да се Луне пусти.

„Овде се не ради ни на каквом киднаповању и хоћу да честитам нашој Жандармерији која је зауставила ове људе који су имали опасан циљ јер су се под пуном ратном опремом нашли дубоко на територији опшштине Рашка“, закључио је Петковић.

Подсетимо, специјалне јединице српске полиције данас су на територији централне Србије ухапсиле тројицу до зуба наоружаних терориста лажне државе Косово.

Осим оружја, код њих је пронађена и опрема за осматрање, радио-везе, као и мапе.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *