ИН4С

ИН4С портал

Алиша Кернс “без паравана“ лобира за своје циљеве уперене против Срба!

1 min read

Алиша Кернс

„Велика пријатељица Босне и Херцеговине”, како је раније писао Дневни аваз и стари албански лобиста, Алиша Кернс очито не преза ни од чега.

Наиме, ова британска посланица и председница Одбора за спољну политику британског парламента оптужила је Српску православну цркву да учествује у шверцовању оружја из Србије на Косово*.

Међутим, да је пропаганда Кернсове достигла врхунац, објашавају и деманти КФОР-а.

„Не постоје докази о наводном шверцу оружја који се обављао преко административне линије између Косова* и Србије у православне цркве колима хитне помоћи“, речено је из мисије Кфора.

Али, ова евроентузијаста није први пут подигла тон против српског народа и српске националности. Подјсећамо да је она изјавила да Велика Британија неће подржати формирање Републике Српске на тзв. Косову, јер би то, како је навела, водило учвршћивању етно-национализма и не би водило ка заједништву.

Да њена улога, усмјерена наративу антисрпства, буде у цјелости, она је јуче оштро напала и Милорада Додика, предсједника Републике Српске.

Она је Додику чак и директно запријетила, тврдећи да „уколико буде кренуо Путиновим стопама, лако би могао да заврши у Хагу као Радован Караџић“.

„Морамо умотати Босну и Херцеговину у заштитни покривач како бисмо били сигурни да Балкан више не доживи рат“, закључила је она недавно, наглашавајући да би НАТО требало да распореди трупе на кључним локацијама у БиХ, укључујући и Дистрикт Брчко.

Очигледно је да Алиша наставља своју мисију лобирања за Бошњаке и Албанце, не скривaјући своје циљеве уперене против Срба.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

2 thoughts on “Алиша Кернс “без паравана“ лобира за своје циљеве уперене против Срба!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *