ИН4С

ИН4С портал

Ђоковић изгубио невероватно финале: Карлос Алкарас је шампион Вимблдона

1 min read

Фото: Танјуг/АП

Водећи тенисери света Карлос Алкарас и Новак Ђоковић састали су се у 15 часова у финалу Вимблдона у мушкој конкуренцији. 

Биће ово врхунски обрачун два најубедљивија тенисера на лондонском гренд слему који су се суверено пласирали у финале без много мука и проблема.

Ђоковић је у полуфиналу испрашио Италијана Синера у три сета, док је Алкарас био подједнако убедљив у дуелу са Русом Медведевим.

Србин јури 24. гренд слем у каријери и осму титулу у Лондону, док Шпанац покушава да се домогне првог гренд слема на трави и другог у каријери.

Директан пренос пратите и на нашем порталу.

6:1, 6:7, 1:6, 6:3, 4:6 – Карлос Алкарас је шампион Вимблдона

6:1, 6:7, 1:6, 6:3, 3:5 – Новак ће сервирати да остане у мечу

Добро је Ђоковић запретио на почетку гема, али ипак је успео само до једног поена и још један гем затворио је асом.

6:1, 6:7, 1:6, 6:3 – Новак се вратио!

Одлично Новак отвара противников сервис гем, а Алкарас му дуплом сервис грешком поклања великих 30:0. Остаје још једна лоптица Шпанца у мрежи и српски ас долази до три везане сет лопте.Спасао је Карлос прву снажним сервисом, али не и другу!

6:1, 6:7, 1:6, 4:2 – Потврда брејка

Алкарас је гем отворио грешком, али је потом уписао форхенд винер. Новак је одгворио на исти начин, форхенд дијагоналом за 30:15, а онда после атомског тениса и сјајног поена Ђоковић пласира и маестралан бекхенд који му доноси две гем лопте.

Није Новак могао да искористи прву јер је Шпанац пришао мрежи и имао је поен у својим рукама, али је искористио другу и потврдио је брејк.
18:49 16.07.2023

6:1, 6:7, 1:6, 3:2 – Брејк за Новака!

Превише самоуверено је Алкарас изашао на мрежу и промашио је зицер па је тако дошло до 30:30,а онда је форхенд такође отишао у аут и Новак је стигао до брејк лопте! Нажалост, српски ас греши и не користи важну прилику.

Изборио је и другу после мајсторског ритерна, али није могао ни њу да искористи после противниковог дроп-шота. Шпанац поклања Новаку нову брејк лопту коју овога пута користи српски тениски краљ.

6:1, 6:7, 1:6, 1:1 – Новак коначно освојио гем

Сјајан поен препун фантастичних удараца на крају је ипак припао Карлосу, а онда је Новак прекинуо наредни поен мислећи да је Шпанац послао лоптицу у аут што се ипак испоставило да није па је Карлос имао 30:0.

Напао је српски ас у наредном поену и Алкарас је послао лоптицу далеко у аут, а онда Шпанац стиже до нове две брејк лопте.

Погађа бекхенд Ђоковић и спасава прву, а онда Алкарас греши и гем улази у изједначење. Маестралним изласком на мрежу Новак стиже до гем лопте коју коначно користи.

6:1, 6:7, 1:6 – Новак губи у финалу Вимблдона

Разгоропадио се Карлос и лако стигао до 30:0, а онда Новак новом грешком поклања противнику нове три брејк лопте. Спасао је прву, али не и другу.

6:1, 6:7, 1:3 – Ђоковић пропустио две брејк лопте

Незгодно је одскочила лоптица и Новак није добро захватио лоптицу иако је имао гем у совјим рукама. Шпанац му је поклонио наредни поен, а онда је направио и велику грешку и послао лоптицу у велики аут иако је то требало да буде зицер.

6:1, 6:7 – Новак изгубио сет

6:1, 6:6 – Играће се тај-брејк

Српски ас прави другу дуплу сервис грешку, али потом ризикује и шаље одличан други сервис на који Карлос није имао добар одговор. Ипак у наредном поену грешка је дошла са Ђоковићеве стране па је гем ушао у неизвених 30:30.

Добрим сервисом Новак је стигао до гем лопте, а онда још једним и до тај-брејка.

6:1, 5:6 – Алкарас наставља да напада

Шпански тенисер обезбедио је тај-брејк, а Новак мора да сервира за останак у другом сету.

6:1, 5:5 – Браво!

Много среће имао је Новак, Алкарас је повео са 15:0, а онда је имао празан терен који је промашио и спречио проблеме за српског тенисера. Уследила је и нова грешка при којој је Шпанцу сметао ветар, али греши и Ђоковић.

Сјајни Новак стигао је наредни дроп-шот и на прелеп начин је освојио поен који му је донео изузетно важно изједначење.

6:1, 4:4 – Ново изједначење

Током другог сета српски и шпански тенисер одиграли су осам дужих размена, а у овом гему путу добија Алкарас. Међутим, Новак одлично напада противника и после доброг сервиса и снажног бекхенда стиже до две гем лопте.

6:1, 2:3 – Алкарас успео да освоји гем

Поново је Алкарас био сјајан током гема, али српски ас му није допуштао да га лако освоји. Одиграо је Шпанац одличан волеј на којем му је чак и Ђоковић аплаудирао, али то није спречило Новака да у наредном поену одигра сјајан ритерн и дође до 40:40.

Ипак захваљујући сервисима Шпанац успева да освоји гем.

6:1, 1:2 – Сјајни Ђоковић враћа брејк!

Није српски ас допустио Шпанцу да лако освоји гем иако је био у налету и после два ризична ударца Алакараса Ђоковић је стигао до брејк лопте коју користи упркос томе што је Карлос одиграо добар гем.

6:1, 0:2 – Брејк за Шпанца!

Новак прави прву дуплу сервси грешку на мечу,а онда греши и бекхендом после чега је Алкарас стигао до 30:0. Међутим, наредна два поена добија српски ас и то на фантастичан начин, најпре бекхенд, а онда и форхенд винером.

Шпанац није добро ритернирао, био је то ударац са превише ризика и Ђоковић је стигао до гем лопте, али Карлос је ишао на све или ништа и исплатило му се.

Овога пута Алкарасу је прошао и дроп-шот па је тако стигао и до брејк лопте. Новак је спасава коначно добрим сервисим кога није било у овом гему. Није одустајао Карлос у овом гему, поново је искористио своје оружје на мрежи и домогао се друге прилике за брејк.

Новак шаље форхенд у аут и Шпанац прави брејк.

6:1 – Новаков савршен сет

После гема са нулом Новак Ђоковић осваја први сет уз само један изгубљен гем.

5:1 – Алкарас уписује први гем

Нервозан је млади Шпанац који тешком муком долази до гем лопте. После дуго времена проналази директан поен Алкарас и тек после 32 минута игре успева да упише први гем.

5:0 – Ноле све лакше до поена

Све лакше Новак долази до поена, а Карлос нема решење да нападне српског тенисера поготово на његовом сервису.

4:0 – Новак прави и други брејк!

Ђоковић подсећа Алкараса на свој фантастичан ритерн, а онда је српском асу прошао још један дроп-шот.

3:0 – Атомски тенис и потврда брејка

Делује да ветар смета обојици играча, мада током трећег гема дефинитивно више Новаку који је грешкама поклонио противнику два поена на свој сервис.

После размене од 21 ударца, Новак је стигао до изједначења односно 30 оба. Сјајан је то био поен препун фантастичних, рафалних удараца, а онда је Шпанац изазвао Новака дроп-шотом на који је српски ас одговорио сјајних бекхендом. Алкарас је покушао да лобује Новака и то му није пошло за руком.

Онда је уследио нови спектакл, Новаков дроп-шот је прошао, а онда су се лобовали међусобно и на крају је српски ас успео да освоји поен, а онда првим асом и заврши гем.

2:0 – Брејк!

Алкарас је направио себи простора за форхенд дијагоналу коју би Новак тешко стигао, али је млади Шпанац промашио. У наредном поену српски ас пронашао је маестралну кратку форхенд дијагоналу и повео са 30:0 на сервис противника.

Новом грешком Алкараса Ђоковић је стигао до три везане брејк лопте, али српски тенисер послао је лоптицу у аут и тако није искористио прву шансу. Није могао ни другу јер је противнику послао кратку лопту коју је Шпанац фуриозно напао.

Трећу прилику користи Новак и већ на старту финала прави брејк.

1:0 – Новак спасао брејк лопту

Велико финале Вимблдона Новак је отворио страшно снажним сервисом, али је на другој страни Карлос узвратио у наредном поену добрим ритерном после кога је натерао српског тенисера на грешку.

На исти начин Шпанац осваја и наредни поен, и то после Новаковг пада услед незгодног проклизавања. Не успева Новак да предузме иницијативу, па је Алкарас стигао и до брејк лопте коју српски ас спасава добрим сервисом који се чекао још од првог поена.

Коначно је успео да отера противника далеко иза основне линије, а онда изађе на мрежу и лако заврши посао за гем лопту, међутим не успева да је искористи после сјајне кратке дијагонале младог Шпанца.

После шест минута Новак ипак осваја први гем.

Прочитајте ЈОШ: 

Показали своје право лице: Енглеска публика окренула леђа Новаку Ђоковићу у финалу Вимблдона

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Ђоковић изгубио невероватно финале: Карлос Алкарас је шампион Вимблдона

  1. Nole je sam sebe pobijedio i pokazao da je upravo psiha njegov najslabiji sportski dio. Nikako da pronađe pravu osobu za takve trenutke. Početnički je izgubio dva odlučujuća poena. I uvijek ista priča o publici koja ga ne voli samo zato što je Srbin – ne vole ga jedino zbog toga što je najbolji igrač u istoriji tenisa. Zato će osvojiti još toga i u prvom narednom meču razlomiti Alkaraza, koji nikad neće dostići visine kao Nole i za godinu dvije biće običan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *