ИН4С

ИН4С портал

Злочин по рецепту „Кавчана“ и Беливука: Леш нађен на столици са кесом на глави

1 min read

Фото: Слика екрана/Шутерсток, Зорана Јевтић, Инго Волфеил, АФП, Профимедиа

Александар Колунџић (33) пронађен везан за металну столицу, са кесом преко главе и две ране од метка. Тело било у изнајмљеној кући у елитном насељу Голден Бич.

Србин Александар Колунџић (33) брутално је мучен, па убијен у једној кући у Голден Бичу, елитном делу Марбеље, сазнаје Курир!

Сурова ликвидација, која је извршена по рецепту кавачког клана и групе Вељка Беливука, скоро годину дана била је потпуна мистерија за шпанску полицију.

Брутално убиство догодило се 30. јуна 2022, а потпуно је расветљено тек недавно захваљујући напорном раду специјалног одељења шпанске полиције које се бави искључиво ратовима између нарко-кланова.

Локва крви

– Тело мушкарца у локви крви, везаних руку и ногу и са кесом преко главе, пронашао је власник куће коју је убијени изнајмио. Наводно, он се станодавцу неколико дана није јављао, па је овај отишао да види шта се дешава. Човек је дошао до куће, куцао на врата, дозивао станара, али пошто се он није одазивао одлучио је да провири кроз прозор – пренели су локални медији и додали да је тада уследио потпуни шок.

– Видео је да је његов подстанар завезан за металну столицу, да је око њега локва крви, а да му је на глави ПВЦ кеса. Одмах је позвао полицију – наводе медији.

Истражитељима је било јасно да је реч о обрачуну криминалних кланова са Балкана, који годинама ратују на тлу Шпаније.

– Убијени није имао документа код себе, што је закомпликовало утврђивање идентитета. Очевидаца злочина није било, комшије нису чуле пуцње, нити су приметиле било шта сумњиво. Утврђено је да је мушкарац брутално мучен пре него што је убијен са два хица из пиштоља. Одмах је било јасно да он није Шпанац, већ да је вероватно из источне Европе – наводе шпански медији и додају да је истрага која је трајала годину дана на крају довела до хапшења четворице осумњичених.

– Утврђено је да су убице из куће однеле пасош, како би отежали идентификацију покојника – каже извор.

Шпански медији нису обелоданили идентитет убијеног Србина, али Курир од добро обавештеног извора сазнаје да је реч о Александру Колонџићу.

Рецепт смрти

– Приликом претреса места злочина, пронађена је немачка боравишна дозвола, па је шпанска полиција обавестила немачке колеге. Даљим радом, надлежни из Немачке су установили да се не ради о Немцу, већ о Србину и контактирали су његову супругу. Тако се клупко мистериозног злочина одмотало – објашњава наш извор.

Судећи по начину на који је ликвидиран, претпоставља се да је Колунџић још једна у низу жртава рата зараћених которских кланова, шкаљарског и кавачког.

– Рецепт по ком је убијен добро је позната метода коју користи кавачки клана, а понајвише њихов београдски огранак који су до хапшења 4. фебруара 2021. предводили Вељко Беливук и Марко Миљковић. О томе да су припадници суровог клана имали „послове“ и у Шпанији, било је речи и на суђењу овој групи, које је у току пред београдским Специјалним судом – каже наш извор и додаје „да је врло је вероватно да се овде ради о наставку крвавог рата између „кавчана“ и „шкаљараца““.

Ове сумње практично је потврдио и шпански полицајац, који је пре неколико дана говорио за лист Ел Паис, представљајући резултате рада своје Специјалне јединице, која је основана 2019. за истраживање нарко-ратова, а посбен фокус им је на рату две групе из Котора.

Четворица осумњичена

– У јуну 2022. четворица мушкараца држала су Србина као таоца у кући у Голден Бичу у Марбељи. Везали су га и мучили, а на крају су га убили. Новац од дроге је често мотив ових злочина – рекао је полицајац који је радио на случају.

Ликвидација Перуничића

Качкет и кошуља довели до убица

Припадник шпанске Специјалне полицијске јединице навео је и да је радио на расветљавању убиства Милош Перуничића, који је убијен на пешачком прелазу у Марблеји 2. јуна 2020. године.

– Двојица припадника клана из Црне Горе усред бела дана на улици убили су српског држављанина. Починиоци су побегли мотором. Полицајци су у року од неколико сати лоцирали возило. Касније су неколико метара даље од места на ком је нађен мотор, пронашли качкет и крваву кошуљу. Капа је одвела истражитеље до продавнице у којој је купљена, а камере из ње су помогле да се идентификују купац и његов саучесник. Претресом њихове куће нађена је скица зграде у којој је живела жртва и план убиства – објаснио је полицајац.

Сведок-сарадник открио

Џингис Кан и Симке су убили у Шпанији

Срђан Лалић, сведок-сарадник у судском поступку који се води против криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, на суђењу је открио да су припадници тог клана боравили у Шпанији. Он је говорио и о ликвидацијама које су се догодиле у тој држави.

– Поменуо сам Немању Симића Симкета и Душка, звао се Џигинс Кан, боравили су у Шпанији. Симке је имао потерницу за пуцњаву код неког тржног центра на Карабурм, а други је био под потерницом. Перуничић је био кум Алана Кожара. Миљковић је за Перуничића сазнао преко шурака, да је тамо. Симке је пуцао на њега, на оном пешачком прелазу, а Џингис је био возач – рекао је Лалић и додао:

– Имали су неке проблеме са мотором, није хтео да упали, па су нађене неке поткапе са њиховим ДНК и ухапшени су. Крили су се у Марбељи, ја сам обезбедио Скај апарате, послао преко рентакара. Лалић, који је и сам био члан Беливуковог клана и који је у замену за мању казну пристаод а открије све тајен те групе, признао је да је и он неко време боравио у Шпанији и то са Вељком Беливуком.

 

Извор: Курир

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *