ИН4С

ИН4С портал

АМСЦГ: Избјегавати путовања у најтоплијем дијелу дана

1 min read

 

У Црној Гори јутрос се саобраћа без ванредних ограничења, а током дана очекује се појачан интезитет на важним саобраћајницама, саопштено је из Ауто мото савеза (АМСЦГ).

Из АМСЦГ су савјетовали возачима да возе опрезно и избјегавају путовања у најтоплијем дијелу дана.

На магистралним путевима М-1 гранични прелаз (ГП) Дебели Бријег – Херцег Нови – Котор – Тиват – Будва – Бар – Улцињ – ГП Сукобин, М-2 Подгорица – Сотонићи – Петровац и М-10 Подгорица – Цетиње – Будва, од 17 до 22 сата, саобраћај је забрањен за теретна возила чија највећа дозвољена маса прелази 7,5 тона.

Саобраћај није забрањен возилима са првенством пролаза, за одржавање путева и ПТТ инсталација, за помоћ на путу, специјалним возилима за превоз животиња, бетона и асфалтне масе, хладњачама које превозе лако кварљиву робу, као ни возилима за превоз опасних материја на дијелу пута од ГП Дебели Бријег до кружног тока у Липцима.

На магистралном путу Никшић-Вилуси Прва фаза, у мјесту Вуков мост, због радова промијењен је режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни.

На регионалном путу Матешево-Колашин, због реконструкције пута саобраћа се једном траком наизмјенично на мјестима радова.

На магистралном путу М-5 Рибаревине – Драченовац, у мјесту Рожаје, саобраћај је преусмјерен са двосмјерног на једносмјерни и обуставља се најдуже до 30 минута због санације зидова.

На магистралном путу М-2 Подгорица – Биоче саобраћај је, због изградње булевара Вилија Бранта, промијењен са двосмјерног на једносмјерни.

Због реконструкције промијењен је режим саобраћаја и на магистралном путу М-2 дионица Лепенац–Рибаревина-Пода–Беране, на локалитетима Рибаревина-Пода и Пода-Беране.

Саобраћај на магистралном путу Никшић – Вилуси, на дионици Никшић – Кусиде, промијењен је са двосмјерног на једносмјерни због реконструкције.

Због санације клизишта „Буковик 2” на магистралном путу М-2 Петровац–Сотонићи, у мјесту Буковик, саобраћај је промијењен са двосмјерног на једносмјерни.

На магистралном путу М-2 Биоче-Миоска, због постављања саобраћајне сигнализације, саобраћај је промијењен са двосмјерног на једносмјерни од седам сати и 30 минута до 17 сати и 30 минута.

Промијењен је режим саобраћаја и од раскрснице Подгорица – Цетиње – Никшић до Команског моста.

Због санације клизишта на регионалном путу Р-10 Ђурђевића Тара – Мојковац, у мјесту Гојаковићи, саобраћај је промијењен са двосмјерног на једносмјерни.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *