ИН4С

ИН4С портал

Дамјановић: Могуће смањење акциза, ако се настави поскупљење горива

Александар Дамјановић (Фото: Влада Црне Горе)

Држава ће покушати да смањи инфлацију јер је она на дуги рок неприхватљива и највише штете прави онима са најмањим приходима, казао је министар финансија Александар Дамјановић.

Дамјановић је Телевизији Вијести рекао да, ако се настави поскупљење горива у наредном периоду, Влада би могла реаговати смањењем акциза.

Он је најавио да ће на следећој сједници Владе, у комуникацији са Министарством економског развоја и туризма, бити одређених предлога који ће покушати да „одрживо иду ка смањењу једног дијела цијена у малопродајним објектима“.

“Дакле, једна врста оног пројекта који смо имали Стоп инфлацији, који мора поново да се уведе у систем, јер сви свједочимо да су цијене изузетно порасле у претходних годину дана”, додао је Дамјановић.

Како преноси портал Вијести, он је навео да ће разговарати и о нивоу цијена горива, односно нафтнх деривата, које прате на дневном нивоу.

“Ако буде већих поремећаја, ако се оне (цијене) континуирано буду повећавале, онда ћемо свакако наћи начина да реагујемо, евентуално и смањењем акциза“, рекао је Дамјановић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Дамјановић: Могуће смањење акциза, ако се настави поскупљење горива

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *