ИН4С

ИН4С портал

УЖИВО Украјински дрон напао управну зграду у Централном округу Курска

1 min read

фото: Виктор Антонюк/Спутњик

Специјална војна операција у Украјини се наставља. Русија је спремна за преговоре о Украјини, али неће разматрати никакве предлоге за прекид ватре, изјавио је руски министар Сергеј Лавров. Украјинске снаге су у суботу испалиле на ДНР 85 пројектила, међу којима и ракете „ХАРМ“. САД ће предати Кијеву ракетне системе „АТАЦМС“ са касетном муницијом.

Руска војска држи све своје положаје на запорошкој линији фронта, изјаве о наводном пробоју прве линије одбране у рејону села Вербово су лаж и плод болесне маште украјинских пропагандиста, изјавио је за Спутњик председник запорошког покрета „Заједно са Русијом“ Владимир Рогов, пренио је Спутњик.
Према његовим речима, сви непријатељски напади у ореховском правцу на линији Орехово-Вербово завршавају се поразом и великим губицима.
„Код Вербовог је био покушај јуриша и офанзиве украјинских трупа, али су они једноставно уништени. Наши момци самоуверено држе одбрану“, нагласио је Рогов.
Раније је командант јужне оперативно-стратешке групе трупа „Таврија“ Александар Тарнавски у интервјуу за „Си-Ен-Ен“ изјавио да су украјинске трупе наводно пробиле одбрану на левом крилу у рејону села Вербово у Запорошкој области и настављају да се крећу даље.

Јединице групе „Дњепар“ извеле су напад на привремену базу украјинских снага код Херсона. У нападу је убијено девет украјинских војника, 11 је рањено, а уништена су два аутомобила, саопштио је за Спутњик извор упознат са ситуацијом.
Такође је уништен минобацач калибра 120 мм са послугом и муницијом и складиште горива и мазива.

Сукоб у Украјини је једина ствар која држи на власти украјинског председника Владимира Зеленског, он му је од самог почетка био од користи, сматра бивши премијер Николај Азаров.
„Сваке године његовог председниковања, рејтинг Зеленског је опадао. Било је проблема у економији и, наравно, страшни корупцијски скандали. А недељу дана касније – он је херој. Након годину дана – успоставио је контролу над медијима и забранио неистомишљенике“, написао је Азаров на свом Телеграму.
Према његовом мишљењу, после завршетка сукоба у Украјини, људи ће гласати за било кога осим њега.

Украјински дрон напао је управну зграду у Централном округу у Курску, оштећен је кров, саопштио је губернатор области Роман Старовојт.

Руска група снага „Центар“ одбила је пет украјинских напада у краснолиманском правцу, убивши до 20 украјинских војника, док је авијација извршила четири напада на командно-осматрачке пунктове Оружаних снага Украјине, саопштио је за Спутњик начелник прес центра групе Александар Савчук.
Осим тога, ПВО системи су оборили украјински дрон у области насеља Кремена у ЛНР.

Авијација групе снага „Југ“ извела је напад на 23 непријатељска подручја у доњецком правцу, уништивши противваздушни ракетни систем „стормер“, три складишта муниције и контролни центар за беспилотне летелице Оружаних снага Украјине.

Украјинске оружане снаге су у протекла 24 сата испалиле 80 граната из топовске артиљерије у Херсонској области, гранатирајући 11 насеља, саопштили су у оперативним службама региона.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *